Alla inlägg under september 2012

Av Malin de Besche - 8 september 2012 23:03

Tycker synd om mig själv här i soffan. Jag har blivit förkyld och har ont i halsen. Har inte haft ork att göta mycket idag. Men jag tog mig i kragen och började packa, så nu har jag packat första flyttkartongen.

 


Sorterade ut lite kläder efter dottern som hon vuxit ut som jag tänkt sälja. Kände sedan att hungern kröp på. Efter proteinpannkakor till lunch och en liten tupplur kände jag att det var dags att få upp energin igen. Lyckades få med mig sonen ut på en promenad på en timme.

 

Solen hade försvunnit och droppar hade börjat falla från himlen, men vi trotsade vädret och gick ut i varje fall. Det var skönt att vara ute i friska luften och röra på sig. Musklerna i axlar och nacke har stelnat till. Känner nu att jag verkligen skulle behöva en rejäl massage.


När vi kom hem igen var det dags för middag. Orkade inte lägga ner allt för mycket tid på maten så det fick bli Tacos.

 

Egen kryddning av köttfärsen och wn avocadosås på kesella, avocado och vitlök.


Sen lite filmmys med barnen samtidigt som jag småplockat och packat.

Nu blir det sova. Hoppas på att sova bort den här förkylningen och halsonda. Känns inte alls rättvist att jag ska bli sjuk nu. :(

ANNONS
Av Malin de Besche - 7 september 2012 23:15

Just nu är det väldigt mycket som händer i mitt liv. Jag har en flytt att planera, det ska packas, rensas, städas och ordna med flyttbil och bankaffärer. Allt detta samtidigt som det är föräldramöten i skolan, basketen och scouterna (min dotter går på scouterna), grejer som ska fixas som ledaransvarig och sist men absolut inte minst så ska det vardagliga livet fungera med jobb, barn, matlagning och hushållsarbete. Träningen vill jag verkligen inte tumma på.  Jag vill verkligen nå mina mål. Det är en stark drivkraft jag har.

MångaBollarILuften  

Att jag nu har fått någon form av infektion i kroppen (känner det när jag anstränger mig) stressar. Jag kan inte följa den träningsplan jag har.


Livet spelar mig dessutom ett spratt där jag råkar ut för försäkringsärenden,
P-böter och bilproblem.


När man får så mycket att göra och har svårt att finna tiden blir det nästan så att man inte gör någonting. Lite stress sporrar, men när det går över en viss gräns blir det ingenting gjort. (Tar oftast en löparrunda istället)


Hur hanterar jag detta då?

När jag får så mycket att göra att jag inte vet riktigt vart jag ska börja så kategoriserar jag. Oftast kan jag hantera det i huvet, men ibland är jag tvungen att ta till papper och penna.

Jag gör upp en tidsplan i huvudet och tvingar bort tankar som stressar mig för att det måste göras till den tid det är dags. Jag tänker "Detta ska jag ta tänka på nästa vecka" eller vad det nu kan vara för tidsaspekt.

Jag kan skriva upp på listor "saker som ska göras". Mest för att få lugn. Jag vet att jag kan titta på lappen om jag behöver så att det inte missas, men oftast kommer jag ihåg det ändå. Bara jag har skrivit upp det.

Kategorisera  

Jag sätter mig ner och styr mina tankar. Jag väljer att tänka på ett sätt som gör att det känns som någon annan tar tag i problemen. Som om en mamma eller vän hjälper mig att organisera och säger: Okej Malin, nu börjar vi med att göra så här...


Kanske är på gränsen till schizofreni, men det hjälper.

Det här är ett knep som jag haft ända sedan jag var barn. Jag är liksom min egna coach, min livscoach. Fungerade även i skolan när man fick mycket läxor och det skulle pluggas till prov. Man får en distans till det som ska göras som gör det lättare att "kavla upp ärmarna".

Det skulle vara intressant att veta hur andra tänker och hur andra hanterar situationer när det blir så mycket att man inte får något gjort. Hur gör du?

ANNONS
Av Malin de Besche - 6 september 2012 21:53

Jag har tyvärr blivit tvungen att pausa i min utmaning då jag känner att jag har något i kroppen som inte är helt på topp. Jag har kört 9 Burpees idag, men jag kände att det rev lite i luftrören. Kände mig rätt ok på jobbet men sen när jag stressade till tåget så att jag fick småspringa lite så kände jag igen att allt inte var så bra i luftrören.


Jag hoppas att bristen på sömn den här veckan är en orsak som jag tänkt att råda bot på under helgen. Men för att inte utmana ödet så tar jag det lungt med utmaningen nu och fortsätter förhoppningvis i nästa vecka istället. Kanske kan det bli lite Power walks i varje fall. Löpträningen får ju stå tillbaka den med förståss.


Till middag blev det idag Medelhavsgryta. En riktigt god fisk och grönsaksgryta. Till detta hade jag en klick turkisk ypghurt och en bir gröd (Varsågod).

 

Medelhavsgryta

3msk olja

2 rödlökar skuren i klyftor

4 vitlöksklyftor, pressade

1 aubergine, tärnad

1 zucchini, tärnad

2 röda paprikor

800g krossade tomater (ev med basilika & oregano)

40 kalamatoliver, kärnfria

2dl vatten

4 msk rödvin

2 msk grönsaksfond

2 msk tomatpuré

2 tsk mineralsalt

1 tsk svartpeppar

600g blandade, frysta fisktärningar


Värm upp oljan i en gryta och fräs lök och vitlök en kort stund. Tillsätt aubergine och zucchini och fräs en stund. Rör ner allt utom fisken, koka upp och låt puttra i 5min.

Bädda ner fisken och koka i 10min


Supergott! Och nyttigt såklart :)

Av Malin de Besche - 6 september 2012 21:09

Fick ett mail idag som sa att Topploppet inte blir av i företagets regi. Både bra och dåligt för mig, då det krockde med min första basketmatch.

 

Jag kommer därför inte att anmäla mig till Topploppet, utan kommer nog att satsa på Hässelbyloppet. Varför jag övervägde att proiritera bort matchen är just för att det hade varit en kul grej att göra med kollegorna. Det har verkligen blivit en stor trend att företagen satsar på friskvård men efter att ha läst en artikel i DN i morse inser jag att en del tar detta alldeles för långt.

 

Det finns företag som förbjuder tobak helt under arbetstid (även snus). Många företag anser tydligen att en hälsosam livsstil väger tyngre än kompetens. Jag satt på tåget och skratta när jag läste artikeln som var lite komiskt vinklad. Bla stod det om ett informationsblad från Moderaterna i Essunga kommun med endast 3 korta stycken om snusning, innehåller två språkfel. "Men författaren har säkert ett grymt personbästa på Stockholm marathon".

Vissa exempel som tas upp i artikeln är tummar en del på integriteten. Jag tycker absolut att det är bra att företagen uppmanar till en god livsstil, ger friskvårdsbidrag och erbjuder hälsokontroller mm. Men det får ju inte gå till överdrift. Det måste ju fortfarande vara den anställdes egna val.


Men nu när det inte blev något lag till Topploppet genom "hälsolägret" ;-) så får jag några dagar till att putsa på formen eftersom jag istället anmäler mig till Hässelbyloppet som går först den 14 oktober.


Kan vara bra då jag känner att jag har fått något skit i kroppen. Har en viss förhoppning om att det beror på dålig sömn under veckan.

Av Malin de Besche - 5 september 2012 22:50

Igår blev det vilodag, trots att jag hade hoppats på lite löpträning. Men jag har ju en plikt som mamma också med läxläsning bla som måste få gå före. Ja alltså vilodag utöver mina 70 burpees.


I morse började jag dagen med 10 burpees innan jag gjorde mig i ordning och drog till jobbet. Tror att jag lyckades vara så pass smidig att det inte lät allt för mycket till grannen under.   

Sen gjorde jag 2 st på jobbet för att visa vad en Burpee är. Jag lyckades få med en på tåget och en annan som lovade att göra 200 totalt på en vecka.   


Jag vann 3:e pris i en tävling på jobbet "Har du sett Weber" som innebär att vi skulle fota vår logga där vi ser den och maila till den som skulle vara domare. Jag hade smygfotat en man på stranden med en tröja med vår logga på ryggen. Det gav mig tredje pris.

 

En liten lott i kortet. Nu hoppas jag på storvinsten. ;-)


Sonen fick göra ordning middag idag. Den blev tyvärr inte klar till jag kom hem så jag tog en mindre matlåda med köttfärs och vitkål. Gjorde mina försök att få tag i min virriga dotter som totalt verkade ha missat att det var träning idag. Hon har börjat följa med klasskamrater varje dag efter skolan nu. Visst är det kul att hon har kompisar men det är lite jobbigt att behöva jaga henne.

Hur som helst så fick jag ila iväg till tjejernas träning utan att ha fått tag på henne. Det var inte många på träningen idag vilket gör det så mycket svårare att hålla en vettig träning.

I slutet av träningen gjorde jag 28 st burpees innan jag sprang in på föräldramötet för F99.


Efter föräldramötet åkte jag till min egna träning. Blev lite sen men fick mig i varje fall 1 timmes träning.

På träningen sprang vi 4 längder, körde 10 negativa armhävningar, 10 rygglyft, 10 knöböj på vardera ben och tillsist 10 Burpees. Sedan gjorde vi om allt igen. Där avverkade jag 20 Burpees. De sista 10 gjorde jag när träningen var slut.


Efter träningen åkte jag hem till en gammal lagkompis från åren då jag spelade i flicklag och hämtade 11st flyttkartonger :)

 

Nu kan jag börja packa sådant som man inte använder dagligen.


Som tur var hade min dotter kommit hem vid det här laget, så man kan somna i lugn och ro.


Av Malin de Besche - 4 september 2012 23:02

Skyndade hem från jobbet för att hinna till tjejernas träning idag. Nu börjar jag få lite koll på hur mina veckor kommer att se ut. I varje falll de fasta rutinerna. Och det ser bra ut. Jag får mer "tid över" mot förra säsongen.

Träningarna är bättre schemalagt och nu när jag inte kommer att sitta i styrelsen längre så kommer jag få en hel del mer tid över.

Måndagar ska jag själv träna kl 20 vilket innebär att jag kommer att ha gott om tid att komma hem från jobbet och laga mat. Lite bufferttid för ärenden eller andra "basketgrejer"

Tisdagar har jag träning med tjejerna som är slut kl 19, vilket innebär att vi kommer kunna äta lite senare middag istället.

Onsdagar är stressigaste dagen då jag först har träning med tjejerna och därefter min egna. Det innebär att jag kommer att måste få i mig mat innan all träning och var apå plats i baskethallen kl 18

Torsdag fri dag. Dessa dagar kommer jag att ägna åt löpträning

Fredag kommer vi att ha en öppen träning. Hoppas att inte behöva involvera mig varje fredag som det i stort sätt blev förra säsongen. I så fall blir det nog en del löpträning även denna dag. De dagar jag kommer att vara på den öppna basketträningen så börjar den inte förrän 19:15 så jag kommer att hinna äta innan :)

Helger är vigda åt matcher när det är några, så de helger som det inte är match kommer också att ägnas åt löpträning.


För att hinna med allt detta och att hungern inte ska ta knäken på mig så planerar jag att äta mellanmål ganska sent på jobbet. Idag blev det en liten banan och litet äpple som jag skar i bitar och blandade med Kesella. Strödde lite kanel över.

  

Jag har en burk Kesella stående på jobbet så jag enkelt kan sno ihop lite mellis. Kanel finns för alla att ta.

Det var inte så jättemånga på träningen idag men de 6 som var där kämpade väl.

Jag såg till att de fick springa en hel del men även en del styrka. Magövningar och Burpees :)


Appropå Burbees

Jag kom ju inte igång i morse med mina 70 dagliga Burpees så jag fick göra alla i hallen. Så efter tjejernas träning satte jag fart. Första 10 gick ganska enkelt, även de följande 10. Men sen var det tungt att köra 10 åt gången. Ibland vilade jag redan efter 5st. Men jag lyckades med mina 70 idag.

Upp med tuppen imorgon för att börja dagen med Burpees (dock inte med alla 70 på en gång)

Av Malin de Besche - 4 september 2012 08:23

Jag skulle ju sova på saken, komma på en ny egen utmaning. Detta hade jag glömt till morgonen när jag vaknade. Måste ha drömt om något helt annat. Men sen på tåget till jobbet fick jag lite tid till att fundera. Jag antar helt enkelt den utmaning som jag missade när PT-Fia körde dessa älskade och hatade burpees.

Burpees

  Veckans utmaning

70 stycken burpees om dagen, fördelat hur man vill. Dela upp på flera tillfällen eller alla i ett svep.


Körde 10st igår på basketträningen och det var jobbigt bara det. Gör jag bara 10st så måster jag ju dela upp det på 7 tillfällen!!!

Måste alltså göra fler än så per tillfälle.Eftersom att jag kom på detta lite sent och det var alldeles för trångt att köra dessa på tåget så kommer jag vara tvungen att göra rätt många i ett sträck. De hade i för sig hade varit väldigt roligt att se alla passagerares reaktion om jag gjort dem på tåget.   

Av Malin de Besche - 4 september 2012 00:00

Den här gången har "PT-Fia" utlyst en utmaning som innebär 1 timmes power walk om dagen. I en anna blogg så har man uppmanat till en utmaning som innebär en morgonlöparrunda 5 dagar i veckan.

Men jag har svårt att se att jag kommer hinna med någon av dessa utmaningar. Jag får hitta på en egen utmaning som jag har chans att hålla mig till.

Problemet med Power walken är att jag inte tror att jag kan hitta en hel timme varje dag utöver all den tid jag redan lägger på träning.

Eftersom att jag tränar sent 2 dagar i veckan vill jag inte bestämma mig för ett morgonpass varje dag då jag redan ligger lite för lågt med min sömntid.

Får sova lite på saken och hitta på en egen utmaning istället. Kanske något som kan hjälpa mig att nå mitt mål att klara en chin till jul. Kom gärna med förslag. :)

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se