Alla inlägg under augusti 2012

Av Malin de Besche - 2 augusti 2012 09:14

När jag stretchade igår efter min snabbdistans kände jag mig ganska stel, men det syntes inte då jag kunde pressa mig ganska långt i stretchingen. Så troligen var det trötta muskler jag kände av snarare än stela.

Hur som helst gissar jag att jag har hittat ett muskelfäste strax under rumpan.

Ni som har koll på det här med musklerna hur de sitter och löper över kroppen har nog koll på vad jag menar. Det kändes som en knut på muskeln och gjorde ont när jag tryckte på den.

Det verkade som att hur jag än stretcha så kunde jag inte komma åt den punkten.


Kom då att tänka på vad en Kinesolog sa till mig.

Har man ont på ett ställe är det inte alltid rätt att stretcha. Det kan tom vara så att du har utslitet muskelfäste och då är det inte bra att stretcha.

Han jämförde det med ett tort gummiband. Det spricker ju om du drar i det. Han menade på att man skulle trycka på dessa punkter till värken lättar.

Den här delen är ju ganska svår att komma åt att trycka då det finns så mycket mjukt över. Så därför tog jag en trekiloshanten och satte mig på den så att den tjocka delen tryckte på den här punkten. Och det lättade faktiskt.

Stretching är till för att förlänga muskler och få blodgenomströmning genom musklerna. Men faktum är att större rörelser är effektivare ur just den aspekten. Många tror att om man stretchar så slipper man träningsvärk. Det är alltså inte sant. Du kan tom få tränignsvärk av stretching om det ger stor påfrestning på muskeln.

Att strecha och dra ut muskeln är en form av stress för musklen. Varpå man inte ska stretcha innan ett hårt fyskiskt pass.

Kinesologen gjorde ett test på en av åhörarna på den här clinicen som jag var på som var rätt intressant. Först fick personen hålla emot när Kinesologen tryckte bak benet. Det var baksida lår som fick jobba. Personen hade inga som helst problem med att hålla emot. Sedan stretchade han muskeln och gjorde samma test igen. Nu klarade testpersonen inte alls hålla emot.

Mycket intressant. Han visade många olika tester som tex om hur nacken hade svårt att hålla emot när man hade ojämnt underlag under foten. Intressant hur kroppen fungerar.

ANNONS
Av Malin de Besche - 2 augusti 2012 00:03

Efter jobbet idag svände jag ihop lite Tabbouleh och därefter fixade jag lite ny müsli. Sonen har väl inte müsli som Tranbärfavorit men han tycker att det luktar så gott när jag rostat flingorna och nötterna. :)

Skulle ha haft lite torkad äpple i, men läste att det tog flera timmar att torka, så det fick bli lite tranvär istället.

De ser ut som röda russin när man köper dem torkade.

     

Efter alla bestyr kom jag ut på min runda ca 20:40. Funderade först på om jag skulle pinna på och strunta i "uppvärmningen". Men jag var lite stel så jag bestämde mig för att vara lite ordentlig så jag spran ca 1,4km i lungt tempo och varierade med lite höga knän och bak kickar.

Sedan ökade jag farten vid en markering i marken som skulle göra det lätt att ha koll på att det skulle bli 12km. Det var tungt och jag funderade på hur sjutton jag skulle orka hela 12km. Kollade på tidtagarn och första kilometern hade gått på 4:22. Det var antagligen förklaringen till att det var så tungt. :)

Men från ca 4km gick det lite långsammare. Kollade inte varje kilometer men jag kände det. Pulsklockan jag köpte hade laddat ur så jag var tvungen att sätta den på laddning innan jag gick ut. Därför packade jag ner telefon och struntade i att kolla den. Men efter 8m kände jag att jag ökade igen och de sista 2 gick riktigt fort. Borde ha sprungit i minst samma hastighet som första kilometern. Totalt på snabbdistansen höll jag ca 4:51/km

Nerjoggen var mycket lugn och när jag kom hem körde jag lite styrka med egen kroppsvikt, pilatesboll och hantlar.

 

Den här kvällen/natten avslutas med lite OS Dambasket USA-Turkiet. :)

Jag var inte helt taggad när jag skulle ge mig ut. Men att ha OS på i bakgrunden ger lite energi och lust att träna. Även om jag är fullt medveten om att jag inte kommer att komma dit som deltagare någonsin. Men idrottarnas kämparglöd smittar av sig :)


ANNONS
Av Malin de Besche - 1 augusti 2012 11:05

Jag satt och bläddrade i en tidning med lite appar och föll pladask för en app som skulle underlätta livet, eller i varje fall valet av hälsosam mat. :D

Problemet är att jag inte har en Iphone och jag har inte hittat någon motsvarande till BB.   

Hur som helst så vill jag uppmana er att testa den (utan att ha testat den själv) då den har fått riktigt bra recensioner.


Appen heter "Tillsatser"

 

Du kan ta reda på vad de olika tillsatserna och E-numren är för något. Alla är ju godkända att ha som tillsatser men vissa av dessa är kända för att påverka din hälsa negativt. (Läs ett tidigare inlägg)

Med den här appen kan du slå upp olika ämnen när du är på plats i affären.

I beskrivningen står det:

* Lista på flera hundra olika tillsatser
* Innehåller alla godkända tillsatser i Sverige
* Möjlighet att söka efter enummer, beskrivning, risker mm.
* Möjlighet att spara favoriter.
* Alla tillsatser är beskrivna med fakta och kända risker.
* Möjlighet att se om tillsatser är tillverkade av animaliska produkter

Databasen ligger i applikationen och kräver ingen wifi eller 3g uppkoppling.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se