Alla inlägg under augusti 2012

Av Malin de Besche - 7 augusti 2012 20:15

MassageIdag fick jag min 15 min massage på jobbet. Skönt när semesterarna börjar ta slut och saker återgår till det vanliga. Det var en kort men ren njutning. Verkligen en uppskattad personalförmån. Man går som i ett härligt mys ett par timmar.

Den här massagen är massage av rygg, nacke och axlar för att förebygga och mildra "kontorsskador"Det här var riktigt skönt


Men mina ben var så stela och i stort behov av massage. Så jag hör av mig till Fotvård & Massageakuten som en vän till mig har. Jag frågade om hon hade tid för mig ikväll. Och snäll som hon är så skakar hon fram en stund för mig trots att hon har semester.
Fast efter behandlingen funderade jag på att ta tillbaka det där med snäll. Hon hittade massa "knutar" i mina vader och lår. Och när hon tryckte ut dessa knutar i vaderna framför allt kände jag mig inte alls så kaxig. Det var bland det smärtsammaste jag varit med om. Nästan som att föda barn. Skillnaden var att smärtan höll bara i sig så länge hon tröck.

Trodde inte att jag skulle få användning av de andningsövningar igen, som man fick lära sig när man var gravid.

VadmassageJag är helt övertygad om att hon njöt av varje sekund som jag låg där och plågades. Inte lät hon ledsen i varje fall när hon berättade att hon fått män att börja gråta under behandlingen.

När hon var färdig med mig kunde jag knappt böja upp tårna.

Det kändes som att jag fått jordens värsta träningsvärk.

Men om man känner på vaderna så känner man att de är mjukare.


Det är inte så skönt som det ser ut...


Så nu kommer jag troligen att ha träningvärk i ett par dagar. Det får kanske bara bli 3 pass den här veckan då jag tror att jag ska ha ett par dagars vilodagar efter den här mangligen.

Har smetat Tigerbalsam på benen så jag trodde att de skulle brinna upp. Nu ett hett bad.

Under behandlingen velade jag mellan att att dela ut en snyting eller ligga kvar. Jag är ganska glad över att jag hoppade över snytingen och låg kvar. :P Nu kommer jag ju att bli så bra i benen..... I hope

ANNONS
Av Malin de Besche - 7 augusti 2012 10:52

Det här ser inte gott ut någonstans. Det ser ut som man rensat avloppet. Men ner skulle det.

Fördelen är att det inte luktar som man rensat avloppet, så det är bara att blunda och svälja. ;-)

Jag hinner inte göra smothie varje morgon därför fick jag hitta mig ett alternativ till att få i mig Spirulinan. Den håller ju bara till september och den är alldeles för dyr för att slänga. Dessutom ska den ju vara hysteriskt nyttig.

Jag har här blandat en halv tsk Spirulina i ett glas Tropicana.

Det smakade Mandarin juice så det var ingen större fara att få ner det. Dock en liten liten aning av fiskmatslukt, men det var så lite att det inte alls störde.

Blunda och gapa!   

ANNONS
Av Malin de Besche - 6 augusti 2012 21:30

Under slutet av träningspasset började jag få lite känningar av utsida knä, men tänkte att det går väl snart över. Men idag gör det lite ont när jag gåt i trappor. Så det har blivit en vilodag idag. Det var i för sig tanken ändå eftersom att jag kört 3 pass på raken.

Passande nog sprang jag på flera artiklar om överträning utan att ha googlat på det. Verkar vara ett aktuellt ämne just nu. (Bilden tagen från jogg.se)

 

Jag har ju hört talas om löparknä tidigare men aldrig satt mig in i vad det är för något. När jag läste dessa artiklar om överträning så halkade jag även in på artiklar på just löparknä och jag kände igen symptomen.

Man får tydligen en smärta på utsidan av knät nedanför och ovanför.

Som det är nu så har jag lite känning nedanför knät.


Så här står det på jogg.se

Åkomman ger sig till känna genom smärtor på utsidan av knäet, särskilt på det ställe där tractus iliotibialis löper över ett benutskott i nivå med knäet.
Tractus iliotibialis = kraftig senstruktur som sträcker sig längs med hela utsidan av låret, utgår från utsidan av bäckenet och går ner över knäet till infästningen på utsidan av underbenet. Tractus iliotibialis sträcks upp med hjälp av muskeln tensor fascia latae som också sitter på utsidan av låret och hjälper lårbenet med stabiliteten när du står upp. Vid rörelse glider senstrukturen över benutskott på utsidan av knäet. Om detta sker ofta och/eller senan är relativt spänd, kan detta leda till irritation i området.


Det är inte så illa ännu, tror jag. Men jag ska ta det lungt idag, och eventuellt en dag till. Ska köra lite övningar som jag läst om och köra på lite voltaren gel.

Hoppas, hoppas att det hjälper för jag har inte tid att vila i flera veckor. Ska ju sprunga  Midnattsloppet om 2 veckor och  Bellamnstafetten skall springas veckan efter. VILL INTE MISSA!!! Så här ska rehabas innan jag får svart på vitt vad jag har för åkomma. Kanske borta redan till imorgon :)

Nu en massa sömn!

Av Malin de Besche - 6 augusti 2012 10:50

Igår segade jag hela förmiddagen, kunde inte förmå mig att ge mig ut på mitt milpass. Det var tom så att det blev stress med lunchen. Så när jag bestämde mig för att göra något vettigt så hade hunnit bli lunchtid.

Därför tog jag med mig dottern som så gärna ville ha OS-glas till MC Donald's. Där käkade jag MC Wrap... IGEN!   

Sedan storhandlade vi på MAXI så nu har jag kyl och frys fullt med nyttigheter igen.

Medan vi gick där på stormarknaden ringde min gravida vän och kolla om vi ville komma förbi. Och det ville vi såklart :)Gravid

Så skynda runt med handlingen, hem med varorna och sedan vidare till Tyresö.  

Det går alldeles för långt mellan varven som vi ses. Hon hade hunnit få en rejäl kula nu. Ska bli sååååå spännande och se vad det är för en lite kille som gömmer sig där inne.

Vi stannade där på middag, inte helt enligt diet, men jättegott :)

Verkligen jättekul att träffa min vän igen.


Vi var inte hemma förrän strax efter 22. Jag velade länge om jag verkligen skulle ge mig ut på mitt milpass. Men min dotter pushade mig och tyckte inte att jag skulle ta igen det på morgonen. Men jag var ju så trött. Fast när jag väl bestämt mig så var tröttheten som bortblåst. Det var bara att köra.

Kroppen kändes pigg och jag hade bra fart tyckte jag, fast målet var att springa i behagligt tempo. När jag sprungit sådär ca 4km så började jag känna ett litet obehag krypa i kroppen. Det var flera lampor längs vägen som slocknat och det blev ganska mörkt. Man kunde inte riktigt se vad som rörde sig i buskarna.

När dessutom batteriet i MP3:n tog slut blev det ytterligare lite läskigare, då musiken ger någon form av trygghet (dumt nog för att man då inte hör vad som händer runt omkring en).

Joggare  

Jag fick en känsla av att vara med i en Beck-film när jag kunde höra mina fotsteg krossa gruset under mina fötter. Vet inte om det var inbillning, men det kändes som att det var fler lampor som gått på tillbakavägen.

Men ju närmre hemmet jag kom desto tryggare kände jag mig.

När jag jag såg en ganska lång man komma gående mot mig började tankarna snurra hur jag skulle agera om jag skulle bli attakerad. Man hinner tänka ganska mycket på kort tid.


Men när han är bara ett par meter ifrån mig ser jag att det är den man jag sprang om tidigare som fortfarande var ute och gick. Han brister ut i ett brett leende och säger: "Det är bra kämpat".

Jag kände en lättnad och tackade för peppningen och sen var det inte alls långt hem.

Kanske måste jag börja planera bättre och inte köra de här sena passen, eller så får jag skaffa mig en joggarkompis som kan hålla mitt tempo. Rundan blev på 10,6km och 52:32 slutade tiden på vilket ger en snittid på 4:58/km i behagligt tempo. Hoppas att jag har så pass mycket mer att ge om 2 veckor när Midnattsloppet går av stapeln.

Av Malin de Besche - 5 augusti 2012 10:50

Kollade i skafferiet i morse när det var dags att plocka fram frukosten och hittade Spirulinan. Det är en alg som innehåller alla möjliga nyttigheter.  Det är en microalg som har en sammansättning av naturliga vitaminer, mineraler, fytoämnen, antioxidanter, karotenoider, aminosyror och fettsyror.

Jag kollade på datumet och såg att den går ut i september!!!

SpirulinaInsåg att jag måste börja använda detta superpulver. Jag köte det för ca 100-lappen, en burk på 100g. Rätt onödigt att kasta dem i sjön. Jag har använt spriulinan 2 gånger tidigare.

Den lockar ju inte jättemycket då den luktar fiskmat, men man känner inte av det när man blandar det i en smothie.

Därför testade jag nu att ha i det i min naturella yoghurt. Man fick en svag aning av denna fiskmatsdmak så jag blandade i lite honung, jordgubbar och min hemmagjorda müsli.

Eftersom att jag så sällan använder det så kommer jag nog inte att köpa mer sen. Det är alldeles för kort datum för att det ska passa mig. När jag läser på den så ser jag att jag inte alls har följt rekomendationerna.

Startdos (vecka 1) 1/5 tsk

Underhållsdos 1 tsk

Optimal dos 3 tsk

Jag har ju bara tagit en tsk per gång med låååånga mellanrum. :P

Men nu fick jag mig en rejält nyttig frukost och en färgglad sådan.

 

Grön youhurt, röda jordgubbar, gul honung och blandade färger på müslin. :)

Av Malin de Besche - 4 augusti 2012 23:53

Lite spontant fick min son åka till Åland med min lillebror och hans familj. Plötsligt blev jag barnfri....

för ett par timmar. Då passade jag på att åka ner till Torvalla IP och köra intervallträning på 400m banan.

40 metersbana

Till min fasa var det några som körde fotbollsträning. Så jag satte mig vid sidan av ett tag för att se om de skulle sluta spela snart.

Jag satt en stund i solen och bara njöt.

Men efter ett tag gick jag fram till tränaren och fråga om jag skulle störa allt för mycket om jag sprang banan runt gräset där de spelade.

Jag fick svaret att det var helt ok, Jag kunde få springa hur många varv jag ville.

Jag tackade för det och började med 5 varvs uppvärmning, dvs 2km

Därefter körde jag 10x400meter med 1 minuts vila mellan intervallerna. Jag använde min nya klocka, men jag har fortfarande inte riktigt hunnit lära mig den ordentligt. Men ta tid kan jag. :)

Var stark de första varven, men var 8 var inte nådigt mot min stackars kropp. Men av någon konstig anledning lyckas man få lite extra energi när man tänker att det bara är 2 varv kvar och jag lyckades öka farten lite till.

Bästa varv var 1,20 och sämsta 1,35 så jag lyckades hålla ganska jämn takt.

Efter intervallen körde jag lite styrketräning

15 armhävningar

15 sit ups

15 rygglyft

jägarstolen 2min

15 roddlyft

15 sidositups (vardera sida)

15 Benlyft (sidan, raka, sida)

Allt gånger 2. Sedan stretch. Det var fantastiskt skönt att ligga i gräset och bara njuta av solen och varma vinden.

Det var länge sen jag fick ägna mig åt bara mig.

Sedan körde jag barfota jogg som nervarvning 4 varv runt banan. Mest för att jag hade så ont i tån med blånagel.


Efter träningen åkte jag hem till mamma och fick i mig lite mellis innan jag åkte och hämtade min efterlängtade dotter som varit på en veckas läger på Vässarö.

När vi kom hem var vi båda i behov av en dusch men av olika anledningar. Barnen luktar inte godis när de kommer hem efter en veckas läger.

Då vi snyggat till oss åkte vi in till stan och mötte upp några kompisar till mig och så käkade vi på Mest kök och bar.

Min söta lilla dotter lyckades tappa sitt cola glas i bordet och det gick i tusen bitar.

Hela min mat blev full med glassplitter, jag fick glas innanför min klänning och hela bordet var fullt. Och när jag reste på mig bara rasslade det när glassplitter åkte ner i golvet som legat i mitt knä.

Men personalen var snabbt på plats och torkade upp allt och kom in med ny cola och ny mat.

Trots fadäsen så hade vi det riktigt mysig och trevligt. När vännerna gick vidare i sin pubrunda åkte vi hem för att sova. Man är lagom mör efter den här dagen. Imorgon väntar 10km löpning i behagligt tempo.

Av Malin de Besche - 3 augusti 2012 23:29

Av lite olika anledningar kom jag inte iväg till den löparbana jag ville för att köra intervall 10x400m. Därför kastade jag om träningen lite och körde morgondagens pass idag, 30/30, (Springa 30 sekunder vila 30 sekunder) 20 upprepningar. Jag har numer 2 blånaglar. Jag måste nog göra något åt mina skor. Numer får jag ont i fötterna på olika sätt hela tiden. Tråkiga är att skorna inte är så jättegamla. Men jag kan ju inte gå runt med blånaglar hela tiden.

Blånagel  

Eller kan och kan, det kan man ju uppenbarligen men det gör fan ont.

Jag kände av tån nu när jag var ute och sprang. Vet inte om det höll mig tillbaka något när jag sprang intervallerna men däremot så gjorde det sjukt ont när jag joggade hem. Det var nästan så jag tänkte stanna och ta av mig skon och gå barfota hem. Men jag höll ut hela vägen och nu känns det av.

Jag får nog tejpa tån till imorgon när jag kör 400m intervallen.

Jag vet inte vad det är som gör att jag får dessa blånaglar. Det blev inte alls så när de var nya och jag har inte sprungit så himla långt i dem, drygt 30 mil. Det vet jag för att jag har registrerat dem på jogg.se

När jag registerar vad jag har sprungit anger jag vilka skor jag använt så kan jag se hur många mil "de gått".

Tyvärr så är det problem med jogg.se så jag får inte in dagens pass där. Hoppas att det är fixat till imorgon.

Av Malin de Besche - 3 augusti 2012 09:48

Det blev tyvärr ingen löpträning igår. Man är ju tonårsmamma så det kan hända att det kommer saker emellan. Men en promenad blev det i varje fall tillsammans med tonåringen.

Därför passade jag istället på att lägga mig lite tidigare än jag kommit i säng den senaste tiden.

Trots att jag väcktes med dunder och brak när oskan gick tidigt i morse så känner jag att det Åskavar skönt att jag ändå fått sova någon timme mer än tidigare nätter.

Jag hade nästan ångest över att jag inte kom ut för att köra min intervallträning igår. Nu måste jag köra ett pass varje dag resten av veckan om jag ska hinna med hela veckans pass.


På detta så ska jag hinna med att hämta min efterlängtade dotter som kommer hem från en veckas läger och husvisning på 3 objekt på söndag.   

Jag hade ju kunnat köra ett nattpass, men jag prioriterade sömnen den här gången, vilket jag är övertygad om var klokt. Men det gnager lite i mig att jag inte kört enligt plan.

Fast ibland kommer ju livet emellan som man brukar säga och det är inte kört än att lyckas hålla passen inom veckan. Så det är bara att släppa, gå vidare och planera.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se