Alla inlägg under augusti 2012

Av Malin de Besche - 20 augusti 2012 23:50

Vilken dag! Barnen började skolan idag, och hönsmamma som man är så gick jag med spänning hela dagen och undrade hur de haft det. Sonen som skulle börja gymnasiet, vad skulle han tycka om det? Skulle han börja i en bra klass?

Min dotter har fortsatt i samma klass som tidigare så där var det ganska lungt.

När det gäller mig själv och mina utmaningar brukar jag ha inställningen att inte oroa mig i onödan. Jag håller på mina reaktioner till jag vet säkert vad min utmaning betyder för mig.

Men när det gäller mina barn har jag svårt att vara lika rationell. Såklart var det inget att oroa sig över eller vara nervös för. Och när jag fått det bekräftat kom nästa spänning.

Har jag hittat huset? MITT hus?!

Hmm ja, det återstår att se... till imorgon kanske. Jag har ju några bud ute och imorgon väntar jag in lite svar.

Mycket som händer nu, därför fick det bli en vilodag till. Men imorgon måste jag ta en liten runda. Jag ska ju springa Bellmansstafetten på torsdag med några kollegor.

Känner att jag inte alls förberett mig som jag egentligen vill. Men men, jag får ta det som det kommer och helt enkelt bara ge järnet. :)

Av Malin de Besche - 19 augusti 2012 21:16

Håller på att avrunda den här dagen. Skolorna drar igång imorgon, vilket innebär allt med basket och allt annat som hör vardagen till.

Så här dagen efter och sommarlovets sista dag har jag gjort absolut ingenting på förmiddagen. Till eftermiddagen åkte jag hem till en vän vars dotter fyller 14 idag. Blev tvungen att köra på mitt reservdäck eftersom att däckverkstäderna hade stängt när däcket sprängdes och det kostar 2000:- att fixa det akut.

Så imorgon måste jag ringa däckverkstan.

Ska köra sonen hem till en kompis för att de ska ha sällskap till skolan. Tänk att min lilla kille redan ska börja i Gymnasiet. Galet! Har så svårt att förstå att han blivit så stor redan.

Min lilla tjej börjar 6an, vilket också är helt otroligt.


Var nästan 3 timmar på kalaset men det känns som alldeles för kort tid. Vi har så otroligt mysigt när vi ses men det sker alldels för sällan så det är så mycket man vill hinna prata om.

När vi flyttar till Tyresö så kommer det vara lättare att finna tiden, inbillar jag mig i varje fall. :)


Det ska bli skönt att få in lite rutiner igen. Och som jag saknat basketen   

Av Malin de Besche - 19 augusti 2012 09:44

Genom hela loppet fanns det massor av folk som hejade på. Men de sista 2 kilometrarna var det tjockt med folk. För varje sväng så trodde jag att det var den sista som skulle leda till den långa upploppet. Och när jag väl gjorde det fick jag lite nya krafter och spurtade så mycket jag orkade.


Midnattsloppet 2012  

Jag var nervös hela dagen inför loppet, men när jag stod i fållan så var den nervositeten som bortblåst. Brukar ha ett rusande adrenalin i det läget men inte denna gång. Kanske var det därför jag inte lyckades pressa mig så hårt.

Det var trångt i början som varje år, men faktum är att det gick att springa på ganska bra.


Strax före den värsta backen mot Sofia kyrka kom "Hill run" En sträcka på 100Hillrunner meter som var till för att spurta. Gjorde en rejäl spurt men hade ändå krafter kvar till backen. Dock var det många som inte hade det och började gå mitt i backen till vänster trots uppmaning att hålla höger om man inte kan springa på.

Det tar musten ur en när man är tvungen att sakta ner och sedan öka mitt i backen.

Bästa kilometertiden hade jag mellan 7,5km och 9 kilometer. Då låg jag på 4:15.

Det känns rätt bra, för det innebär att jag har kapacitet att hålla ett mycket högra tempo än vad jag gjorde.

Jag klarade inte 45-gränsen, tyvärr. Tog egen tid som sa 46:59 men i resultatlistan står det 47:23, 24 sekunder till. Har en känsla av att chipet registerade mig vid starten innan jag faktiskt hann att börja springa.

  

Men det var ett helt ok lopp och det som känns bra är att jag har kapaciteten för 45-gränsen. Nästa lopp är Bellmansstafetten på torsdag där man springer i lag, 5 peroner som springer 5 kilometer var. Mitt mål där är att springa på 22 max.


Jag är inte lika trasig i kroppen efter det här loppet som jag brukar så det ska nog gå bra. Vila idag och imorgon kör jag på igen!

Av Malin de Besche - 18 augusti 2012 19:30

Nu har det snart blivit dags att åka in. Jag känner hur hjärtfrekvensen har börjat öka och nervositeten har tilltagit. Jag har tagit det lungt hela dagen. Inte gjort så jättemycket. Det enda jag har gjort i aktivitet är diska, tvätta och handla. Hade turen att lillebror skulle åka och handla så vi kunde åka samtidigt :)

Det blev medelhavsgrytan från igår till lunch och spagetti och köttfärssås till middag och en massa vatten under hela dagen. Som alltid när jag är nervös så springer jag på toa hela tiden. Och det beror inte bara på mycket vattenintag.

Nu dricker jag lite kaffe medan jag tittar på "Min pappa är bättre än din pappa" bara för att öka tävlingskänslan.

Håll tummarna för mig nu!!!

Av Malin de Besche - 18 augusti 2012 11:19

Nu är det nedräkning. Bara några timmar kvar till det är dags att åka in till Söder och Midnattsloppet. Hua jag känner hur adrenalinet rusar bara jag tänker på det. Trots att jag fortfarande är lite seg och inte riktigt vaknat till ännu. Jag fick sova lääääänge idag, med ett par avbrott. Först vaknade jag till 6:20 och behövde gå på toa pga att jag fyllde på med massa vätska igår. ;-) Sen rusade min dotter in något senare för hon trodde att jag var på jobbet. Hon hade glömt att det var lördag. Men sen fick jag sova ända till 9:44   

Och när jag kom upp hade sonen diskat en del av det stora diskberget. De kan ibland :)

Vi hade inget bröd hemma och eftersom att jag vaknade så sent ville jag inte ställa mig och baka bröd, så det blev en liten sväng till närbutiken.Gröt

När jag kom hem blev det byggarfrukost, havregrynsgröd med blåbär och hallon och lite hampafrön, ägg och fullkornsbröd.  





Nu blir det lite kaffe och sen kanske en sväng till Haningedagen där vår basketklubb Haga Haninge står och visar upp sig för att förhoppningsvis ragga lite barn. Haga Haninge     








Vi får se om jag hinner med att åka och handla också. Jag har ju ingen egen bil just nu så jag måste låna. :P Och jag vet verkligen inte hur jag ska lösa måndagen då jag har massa saker att flänga till. Suck!

Men nu fokus på uppladdningen!!!

Av Malin de Besche - 17 augusti 2012 23:35

För att kunna prestera på topp krävs förberedelser. Jag har förberett många månader nu med god kost och mycket träning. Nu börjar finjusteringen...

Jag gjorde dagens sista "plankan" enligt veckans utmaning men tog det lungt och stod bara 2 min.

Sedan gav jag mig ut på en mycket lätt runda som blev 3,4km. Den betades av på 19minuter. Alltså ett tempo på 5:36 och det kändes riktigt lätt. Lite känningar i smalbenen, men med bra uppvärmning imorgon kommer det nog att gå bra.

I uppladdningen ingår att dricka mycket vatten, så det ser jag till att göra. Dessutom har vi just tryckt i oss en massa vindruvor och jag ska nog ta mig en kopp te också innan jag går och lägger mig.

Till sist för idag blir det en God Natts sömn.

Nu jäklar! Imorgon gäller det!

Av Malin de Besche - 17 augusti 2012 20:16

Idag har det varit en häktisk dag, med massor att göra på jobbet. Därför blev det plankan först när jag kom hem. Jag stod i 2:30 och i morse innan jag drog hemifrån stod jag endast 2:20. Musklerna har fått kämpa en del vid det här laget. Men jag vill inte pressa mig för hårt eftersom att jag ska springa imorgon.

 

På tåget hem tog jag mig tiden att läsa lite i intruktionsbokenför GPS-klockan. Så nu har jag lärt mig lite mer, men det finns mycket kvar än.

Tycker inte att det är jättkul att läsa instrutionsböcker så det får väl ta den tid det tar om ingen bara dyker upp hos mig och visar mig. :)

  

Efter plankan drog jag hem till lillebror och lånade hans bil eftersom att en bil står på verkstan och en bil har ett reservdäck efter "däckexplosionen".

Jag och sonen drog till Farsta där jag hämtade ut mitt startkit inför Midnattsloppet. Tröja och chip för tidtagning.

Passade på att köpa ett par nya capri löparbyxor. Sonen fick en ny väska att ha till skolan.

 

Det blev en blå tröja i år.


När vi kom hem igen gick vi och köpte Sushi. Så nu håller jag på att smälta maten och sen ska jag ta en "väcka-musklerna-runda". Den ska jag avsluta med en planka. Eller så gör jag kanske tvärtom, planka först och runda sen. :D


Av Malin de Besche - 16 augusti 2012 22:34

Nu har jag kört en hel dag med veckans utmaning, insprirerat av PT-Fia, som innebär plankan 3 gånger om dagen så länge man orkar.

Idag har jag kört 2 plankor" på jobbet och en hemma.

Planka 1: 2:32

Planka 2: 3:31

Planka 3: 2:58

Drygt 9 minuter planka alltså :) Jag vill inte överanstränga mig så att jag får ont i låren nu innan loppet på lördag. Så jag kommer nog inte pressa mig så mycket längre än dessa tider.

Vi får se hur orken är i morgon. :)  

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards