Alla inlägg under juli 2012

Av Malin de Besche - 9 juli 2012 10:00

Det är mycket som ska klaffa och hinnas med. Därför har mitt skriver jag in passen som skall göras på vissa dagar i kalendern men sedan är det lite flytande vilken dag/tid det faktiskt blir. När telefonen piper till så tar jag mig an träningen eller så omplanerar jag den. Men jag ser alltid till att de passen som är inplanerade i veckan alltid utförs under veckan.

ConverseIdag blir det vila då jag fick lite blåsor under fötterna från min löparrunda igår. Så därför fick det bli mina Converse idag för att vara lite skonsam mot fötterna.

Brukar annars ha ha högklackat på jobbet :)





Veckans träning:

Pass 1: Snabbdistans 10km samt coreträning

Pass 2: Intervaller 10x1000m 1min vila mellan

Pass 3: Intervaller 30/30 Högsta intensitet. Springa 30sek vila 30sek, ska upprepas 25 gånger

Pass 4: Långpass 15km - 5km mycket lungt, 5km ökad intensitet varje km, 5km mycket lugn.


Mina pass är tagna ur Fitness Magazine "Maxa farten på milen". Har följt passen stenhårt utom de 2,5 veckor som jag inte var på topp.

Av Malin de Besche - 8 juli 2012 22:16

Var ganska trött efter närmare 40 mils körning. Men efter middagen så tog jag mig i kragen för att ge mig ut på en långdistans. Tanken var att springa 15 km men jag hade ingen utmätt runda så jag sprang lite på känn.

 

Nu när jag mätt ut rundan på jogg.se så visade det sig att det blev 13.73 Ganska nära

Målet var att springa i behagligt tempo så inte en massa mjölksyra. Tycker att jag klarade det ganska bra, men efter ca milen var jag trött i musklerna och började känna av att jag fått lite blådor under fötterna.

Men jag grejade det hela vägen, inte ett enda stopp och ett hyfsat tempo för sträckan. Jag sprang på 1 timme 12min och 10 sekunder vilket ger ett snitt på 5:15 per kilometer.

När jag kom hem drog jag i mig 3 stora glas vatten. Sen kom jag på att mjölken var slut. Sonen hade ingen lust att gå och handla då han fastnat framför TV:n. Så jag bytte min plaskböta T-shirt och traskade ner till affären. Blåsorna gjorde sig påminda. Köpte även bananer. När jag skulle betala var jag alldeles skakig när jag skulle slå koden till kortet.

Tryckte i mig en banan på en gång för det kändes som magen var alldeles tom. Väl hemma stretchade jag och hoppade in i duschen. Efter duschen gjorde jag en protein smothie (inget pulver) på jordgubbar, banan och hampafrön till mig och sonen att ha framför filmen "This means war" samt lite körsbär som "snacks".

 

Kul film, lite förutsägbart slut bara. :)

Av Malin de Besche - 8 juli 2012 18:21

Min dotter hade såklart missat en del i sin packning som jag fick springa upp och hämta trots att vi redan satt oss i bilen. Detta gjorde att vi inte kom iväg riktigt kl 10 snarare, 10:30. Påvägen dit öppnade himlen sig och det tvärbromsades på motorvägen. Det var väldigt dålig sikt, men den här hastigheten var löjlig.

 

Ett litet stopp på Mc Donald's För mig blev det en Mc Wrap med grillad kyckling och som tillbehör valde jag morötter och tropicana juice.

Mc Wrap grillad kycklingDet var väldigt mycket folk så det tog lite längre tid där an jag räknat med, men vi hade fortfarande gott om tid innan sista incheckning.

Men då lyckades jag köra fel och tom lite vilse. Stannade till vid scandic och frågade efter vägen. Väl framme var 5-10 minuter efter incheckning men det löste sig såklart! :)


Satt sedan ock kollade på invigningen och man förstod att hon kommer att ha fantastiskt kul på campen.

Men jag kommer att sakna henne. :'(

Det får bli lite egentid med min son i en vecka nu.


När jag är ledig har jag lite svårt att få till det med mellanmål, men tänkte att jag skulle vara duktig och stannade till i campens kiosk innan hemfärden för att köpa mig ett mellanmål. Allt var GODIS! Hittade tillslut en yoghurt med müsli som i varje fall inte var godis.

 Lite för lite men bättre än inget.

Till middag fick det bli lite rester. Matlådan var inte jättestor så jag känner mig fortfarnade lite hungrig. Men jag får käka något efter min löparrunda som jag ska göra på dessa blöta vägar 15km väntar...

Av Malin de Besche - 8 juli 2012 08:40

Kollade upp hur lång tid de räknar med att man ska åka på till Norrköping dit min dotter ska. Närmare 2 timmar är det. Det innebär att vi kommer vara tvugna att äta lunch på vägen. Hmmm undrar vart man kan få tag på ett vettigt lunchställe längs vägen....

 

Ha ha, de har ju nu för tiden lite alternativ som gör att det inte är fullt så illa.

Vi måste åka klockan 10 så att vi har god tid på oss till incheckning. Dags att väcka min söta dotter, sen ska jag springa ner till affären och köpa lite bröd. Såg att det endast fanns en hård macka kvar. Konstigt det där vad mat bara försvinner, och det har ökat sedan sonen blev tonåring...

När jag kommer hem igen blir det en löparrunda på 15km. Vi ses!

Av Malin de Besche - 7 juli 2012 21:59

Sitter ner för första gången idag om man inte räknar med när jag ätit såklart. :) Idag har jag röjt som bara den efter att hantverkarna varit här i ca två veckor. Jag har tvättat kläder, sorterat papper, diskat, torkat, skurat och fejat medan min dotter har packat sin väska för en vecka på Sports Camp. Jag kände att det var dags att ta en paus från det här hemmafrusfasonerna (vilket inte tillhör någon av mina hobbies). Så tog jag en kopp kaffe för att piggna till lite medan jag följde resultatet på text TV när våra fantastiska svenska baskettjejer säkrade EM-platsen. De vann med 71-54. GRYMT BRA! :) Hoppas att man får tillfälle att kolla på EM. Om inte annat kan man ju hoppas att matcherna sänds på TV. Det är ju faktistk hela 25 år sen Sverige var med i ett stort mästerskap i Basket! 1987 var året då några av spelarna föddes! :)

 


När resultatet var klart var det dags för mig att ge mig ut på dagens träningspass. Skönt väder, varmt men inte för mycket direkt sol. Körde faktiskt utan klocka. Brukar ha det för att kunna pressa mig med tiden, men det är skönt att kunna springa utan att ha något i handen. Borde skaffa mig en pulsklocka med tajmer och gärna med GPS så man kan bara ge sig ut utan att behöva kolla ut en strecka innan.

Hur som helst har jag tidigare nämnt att 1km är långt att springa som intervall och då är 1,2km ännu längre. Jag sprang som planerat min uppvärmning med 4st segringslopp. Sen 6 intervaller på 1,2km med 2 min vila mellan.

Första 2 gick trögt, nästa 2 kände jag mig stark och att räkan lyktstolpar i spåret gjorde det lättare att hålla farten uppe. Nästa 2 var jag trött, men jag tror att jag lyckades hålla bra fart. Efter bara ett par 100m kände jag mig stum i benen men körde bara på.

Det var för mycket mygg för att kunna köra core träning ute och så svettig som jag var var jag tydligen en riktig "läckerbit". :) Så jag sprang lungt hem och körde core hemma istället.

 

När jag kom ut ur duschen kände jag mig stark och inte alls trött trots ett hårt pass. Tröttheten kom nu när jag varvat ner efter middagen och lite mys framför James Bond men en skål pop corn och vatten.

Hoppas jag kan hålla mig vaken hela filmen. :)

Av Malin de Besche - 7 juli 2012 13:33

Fick en super bra start på morgonen och bestämde mig för att testa en hemmagjord proteindrink till frukost.

 

Proteindrink 1port

1 rött äpple

2 del soyamjölj alt lättmjölk

0,5 dl kesella

0,5 tsk kanel

1 tsk flytande honung

Skala och skär äpplet i mindre bitar. Blanda allt utom mjölken i en mixer (eller i en skål om du använder handmixer) till en jämn smet. Fyll på med mjölk.


Min dotter har fått för sig att hon inte gillar kanel helt plötsligt så hon var inte så förtjust i den. Men jag och min son delade på hennes när vi druckit upp vår egna. :)


På dagens agenda står, packa och förbereda inför min dotters lägervistelse på Stadium Sports Camp. Hennes idrott är så klart BASKET.

 

Tog en liten paus och bloggade lite medan jag väntar på att lunchen ska bli klar. Det blev Cuttygryta över i veckan här så jag kokar lite ris och äter lite rester helt enkelt.

Av Malin de Besche - 6 juli 2012 21:48

Efter jobbet åkte jag och kollade på ett radhus. Barnen plockade jag upp i Handen. Tror att det kan vara rätt ok. Men jag är än så länge är jag ensam spekulant så jag kan avvakta till jag kollat på ett annat på tisdag. Nackdelen är att det är lite att göra på huset.


När jag sedan kom hem får jag till min stora glädje se att hantverkarna är klara i min lägenhet. Fast glädjen blev ganska kortvarig då det inte är det snyggaste jobbet direkt. Hade säkert kunnat göra minst lika bra jobb själv. :P

Ja ja, jag ska ju ta mig här ifrån så jag behåller nog glädjen över att inte behöva ha dem här.   


Blev löksoppa till middag med grillat bröd med ost och kalkon. Sedan blev det fredagsmys framför Jönsonligan och DynamitHarry. Idag bjuds det på gröna vindruvor och vatten. :)

Av Malin de Besche - 6 juli 2012 11:58

Det är ju fantastiskt vilken prestation våra basketdamer utförde i förrgår mot Spanien. De slog världsfemman Spanien igen och de behöver endast en seger till för att säkra en EM-plats.

 

Damidrotten kommer allt mer upp i media vilket är fantastiskt kul. Även små tjejer behöver ha en "Zlatan" att se upp till. Att man sedan valt en idrott som basket som generellt sett får ganska lite mediautrymme gör att man blir riktigt glad när man ser att tidningarna skriver om vägen till EM för basket damer.Det är trots allt en landskamp.På lördag kan de säkra sin plats i EM när de möter Bulgarien i Södertäje. Vinner de den så är de alltså klara för sin första senior Europamästerskap sedan 1987! Det är stort!

EM-Kval mot Bulgarien - Sista hemma  

Herridrotten generellt sett har fortfarande ett större utrymme i media och på läktaren än vad damidrotten har. Men det går sakta men säkert framåt.

Enligt min mening har det väldigt mycket med hur vi tjejer har fostrats genom tiderna. Ingen har förväntat sig att vi ska prestera. Det är ju roligt att vi vill hålla på med något. Jag kan bara titta tillbaka till när jag själv var liten av det jag minns(och då tyckte man att vi kommit en bit framåt i jämnställdhetens Sverige). Det var inte lika viktigt Curlingmed tjejidrott. En tjej har varit tvungen att för egen maskin ha viljan, drivet och styrkan för att "bli något". Först när hon kommit en bit påväg och visat sig vara en talang får hon supporten och någon som vill driva dem framåt. Medan killar ofta har en pappa som önskat att deras son ska bli nästa Börje Salming. Så det handlar inte bara om att killar/män har större fysiska förutsättningar, de får även den psykologiska pushen redan från barnsben. Varför skulle man annars behöva ha en uppdelning där de fysiska förutsättningarna inte spelar någon roll?

     

Tänker bara på när man på släktmiddagarna när man berättade om framstegen inom min idrott basket. Vad kul var svaret och sedan vände de sig till min bror och frågade om hans tillfälliga idrott. Min kusin var en tjej som sysslade med en riktig tjejidrott (om den ens ansågs som en idrott) nämligen konståkning. Den fick hon också uppmärksamhet för.Basketboll


Min lillebror fick en basketboll när han spelade basket en termin. Själv spelade jag i flera år utan att få någon boll. Jag har i vuxen ålder köpt mer än en boll. :)

Det var inte bara mina föräldrar och släktingars fel. Det var så man i samhället såg på det. De var bara en del av samhället.

Detta är bara små exempel. Men det är roligt att se att det håller på att ändrats och det har har ändrats massor. Damidrotten är på G! Basketen är på G!Heja Sverige!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards