Alla inlägg under juli 2012

Av Malin de Besche - 15 juli 2012 11:34

Det blir oftast en #smoothie i veckan, en till helgen. Så jag vill här nu dela med mig av  veckans smothie

Som vanligt är proportionerna ungefärliga då jag inte har måttat upp utan "svängt ihop".

 

#Fruktsmoothie (3port)

2 bananer

2 dl frysta hallon

1/4 honungsmelon

1 dl blandade bär (blåbär, lingon, jordgubbar) frysta

2 tsk kokosolja

2,5 dl naturell yoghurt

1 dl vatten

3 msk vetegroddar

2 msk hampa frön

2 tsk honung

Blanda alla ingredienser med en handmixer eller i en blender. Tänk på att kokosoljan stelnar i kyla så tillsätt den sist när allt annat är mixat.  

ANNONS
Av Malin de Besche - 15 juli 2012 10:00

Till frukosten blev det ägg som till de flesta frukostarna i olika former. Det finns de som struntar i äggulan för de är oroliga över sitt kolesterol. Det finns en gammal regel som säger att man inte bör äta mer än 2-3 ägg i veckan. Detta är en gammal regel som blev känd för mig för inte så länge sen, men är helt felaktig. Man kan äta dessa mängder om dagen om man vill, tom äggulan!

Vilket man inte visste förr var att kroppens egna produktion av kolesterol minskar när man får i sig det via maten.

Ägg är en riktigt bra produkt som innehåller protieiner, mileraler, aminosyror och vitaminer.

Gott är det också :)

ANNONS
Av Malin de Besche - 15 juli 2012 08:00

Min semester har börjat nu vilket innbär att jag har större möjlighet att lägga träningen när jag vill på dygnet och inte behöva träna vid nio på kvällen.

Idag blir det veckans långpass. Börja lungt i 5km för att sedan öka varje km i 5km för att jogga lungt igen i 5km - totalt 15 km.

 

Sedan är det matplanering som gäller. Här har vi det trixiga då vi inte har någon planerad semester utan tar det lite som det kommer. Jag vet ju inte riktigt när vi kommer att vara hemma. Så det måste vara lunch som är lätt att ta med och måltider med ingredienser som håller lite längre ifall jag är tvungen att skjuta på maten. Får ångest nästan, varje gång jag får kasta mat.

Sitter liksom i ryggmärgen på mig att man äter upp det man har på tallriken (så jag kan äta mig alldeles för mätt om jag lyckats ta för mycket) och att man tar till vara på allt man har i kyl, frys och skåp.

Har detta med mig från barnsben och näst intill omöjligt att ändra på. Har i för sig inte sett någon anledning till att försöka ändra på det. Förutom när jag ätit mig spymätt (ursäkta uttrycket).

Sen ska jag planera kommande veckas träning, samt fundera på vad vi ska hitta på nu när jag har semester. (Är inte mycket för att slappa).

Men nu är det dags för frukost. Tror nog att jag ska göra lite müsli innan träningspasset.

Av Malin de Besche - 14 juli 2012 21:05

Många vill hävda att olivoljan är nyttigare än andra oljor. Någon form av mirakellivsmedel. Men ur hälsosynpunkt är alla oljor i stort sett likställda. De avger lite olika smak, inget annat. Dock har olivoljan lättare för att härskna, så den är mindre lämplig för stekning.olivolja

Oljor för matlagning innehåller omättade fettsyror som har många utmärkta hälsoeffekter, som de flesta vet.

Bl a kan man enkelt säga att det är blodkärlens rengöringsmedel och propplösare. Det ökar blodflödet och minskat blodtrycket samt minskar risken för oregelbunden hjärtverksamhet.


Det sägs också minska risken för depressioner.


Men samtidigt så är det som med allt annat. Inget är nyttigt att överkonsumera. Den som tränar hårt och behöver mer kaloririk mat kan använda mer än en de som har ett stillastittande liv. Försöker man gå ner i vikt så ska man vara ganska försiktig. För det är inget välsignat fett som inte lägger på hull, tyvärr. Men det är ett betydligt bättre alternativ än mättade fettet. :)

Sen är det bra att komma ihåg att det inte är nyttigare för att det är dyrt. Rapsolja smakar mindre men är minst lika hälsosam och dessutom bättre att steka i på hög värme.

Av Malin de Besche - 14 juli 2012 20:15

Idag har jag varit fullt upptagen med att röja hemma. Ändå är det långt ifrån städat än. Men den här gången vill jag inte bara se till att ytan är fin. Jag vill inte ha några gamla papper eller annat som jag hela tiden tänker att jag ska ta senare.

Hade fått för mig att avslutningen på Sports camp där min dotter var, skulle vara kl 15. Men det var kl 13!   

Snacka om att min dotter var arg när vi kom fram. Med en hes röst så sa hon upprört att hon minsan var sist kvar och att hon fått vänta i 2 timmar (måste ha varit mindre eftersom att avslutningen var kl 13).

Sedan fick vi springa runt på området och kolla vart hennes nyinköpta camp munktröja hade tagit vägen, samt badtofflor.

Vi kunde inte få fram något utav det. Sedan kom det fram att hon hade köpt kompiskort utan att få några bilder. Totalt hade hon bränt 305:- på saker som hon inte fått med sig hem.Vilse  

Jag la lite för mycket fokus på att gnälla på henne för att hon inte kan hålla reda på sina saker, så jag märkte inte att jag svängde på E4:an söder ut. Dvs helt fel håll. Reagerade först när jag såg skyltar mot Linghem och Linköping.

Så det blev en liten tur på 3,7 mil åt fel håll och sen tillbaka totalt 7,4 mil extra. :/

Lyckades ju virra bort mig när jag skulle lämna henne med. Ja det här med lokalsinne är inte alls min grej.

Men vi kom hem i varje fall. Som mellis fick det bli blandade nötter och bär från macken.

 

Inte det mest nyttiga då de är saltade men bättre än bulle, muffins eller kexchoklad.

Av Malin de Besche - 13 juli 2012 20:51

Påväg hem från jobbet i bilköerna kände jag hur ögonen klippte. Var så trött! Nu börjar min välbehövliga semester på 2 veckor. Hemma så föreslog min son att vi skulle titta på en film. Ja a a sa jag lite svävande. Så suckade han och sa: Men du ska väl ut och springa.

Då bestämde jag mig för att jag skulle trots tröttheten och ge mig ut på ett tidigt pass. Jag gjorde iordning köttfärsbiffar, klyftade potatis, morötter och rödbetor. Slängde in rotfrukterna i ugnen och satte timern. Bad sonen att ställa in biffarna när timern var klar och sätta den på 15 min. På så sätt skulle maten blir klar när jag kom tillbaka.Passet var helt underbart. Jag körde ett intervallpass där jag sprang 30 sekunders snabbt för att sedan vila i 30    sekunder. Detta upprepade jag 25 gånger och det kändes bra. Musklerna som var helt slut igår var starka idag. Det gav faktiskt en liten självförtroende boost.


Efter att jag stretchat, satte jag på mig en torr tröja för att inte frysa när vi satt på balkongen och åt. Därefter tog jag mig ett varm bad.


Nu är jag sådär härligt trött och ska kolla på film med min son. :-)

Av Malin de Besche - 13 juli 2012 15:00

Många gånger har jag en tsk kakao i gröten för hälsans skull. Kakaobönan är näringsrik på mineraler och vitaminer. Men det utmärkande för kakaon är att den är rik på flavonoler som är en typ av kemikalie som har en antioxidant effekt. Maten vi äter och syret vi andas in omvandlas genom ämnesomsättningen till energi, koldioxid, vatten och kväve. Ämnesomsättningen ger giftiga biprodukter som förstör våra celler. Livsmedel med myckt antioxidanter miskar alltså risken för ohälsa.

Ytterligare positiva effekter som av kakaons antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper tros vara cancerpreventivt.

KakaobönorMan skulle kunna tro att chokladen är guds godisgåva till mänskligheten. Man har ju ofta tutats i att ser du bara till att det är hög kakaohalt så är godiset nyttigt.

Men chokladen innhåller ofta mycket socker. Och man kan tyvärr inte dra slutsatsen att flavonolerna är kvar sedan kakaobönan.

Chokladen pressas hårt för att uppnå smak, konsitens och smältbarhet. Och dessa ämnen är väldigt värmekänsliga.

De olika processmetoderna har visat reducera flavonolerna rätt kraftigt. Flovonolerna har dessutom en väldigt bitter smak som man inte riktigt önskar sig i godis.

Tyvärr kan man inte anta att mörk choklad har massor av antioxidanter. Ren kakao har visat sig i en amerikansk studie ha minst reduktion.


Att man ändå i studier kunnat obervera måttlig konsumtion av mörkare choklad har gett goda hälsoeffekter kan troligen förklaras med att det är människor som i övrigt söker hälsosammare val. Troligen skulle inte en totalt struntar i sin hälsa söka mörkare choklad av hälsoskäl.

Choklad  

Men... med tanke på allt vi vet om kakaobönans hälsoeffekter så försöker producenter mer och mer försöka behålla flavonolerna i produkterna. Forskning pågår, så i framtiden kanske vi har oss ett hälsosamt godis!   


Fast chokladen har en anna mycket bra egenskap, den är GOOOOOOOD!

Av Malin de Besche - 13 juli 2012 13:07

Mäklaren ringde..... :O

Jag har fått lägga mitt bud och önskat tillträde. Nu börjar det bli spännande. Kommer säljarna att acceptera mitt bud?

Det är en del att göra i huset. Men det är inget som behöver göras i panik så jag kan ta det i min takt. Det är nästan en förutsättning för att jag ska kunna ta ett sådant hus.

Det är kul att få sätta sin egen stil i huset. Dock blir det nog lite omplanering i min livsstil om huset blir mitt. För dygnet har ju bara 24 timmar.

Men nu är det bara att vänta och se


Får hoppas att fredagen den 13 2012 är min turdag :D


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se