Alla inlägg under juli 2012

Av Malin de Besche - 17 juli 2012 20:49

Har fixat hela dagen med en massa måsten. Skönt att bli av med en del papper som legat och skräpat och massa andra surdegar. Sedan har jag varit på banken och shopat lite skor och kläder till barnen. När jag kom hem så var det på dessa måsten igen.

Tycker verkligen inte att det är kul, men tiden sprang iväg bara för att jag var så "inne" i det. Glömde tom bort att det var dags att äta. Hoppsan klockan redan åtta. :/

Så det blev en sen middag.

Kvällslöpning - Lånad   Nu väntar jag bara in tiden så att jag hinner smälta maten innan det är dags för dagens träningspass. Eftersom att klockan är så mycket så springer jag inte i spåret. När det blir dessa "nattpass" springer jag alltid på gångvägarna så att jag ska ha folk runt kring mig. Man vill ju inte riskera att bli överfallen. Inte för att man kan bli rik på en joggare som sällan tar med sig värdesaker, men man har ju en kropp och ett liv att skydda.

Av Malin de Besche - 17 juli 2012 11:44

Semester.... sol och bad?

Ja då skulle vi ha varit iväg på förmiddagen och vara tillbaka till nu. Det var soligt som bara den på morgonen, men nu har det blivit mulet och kallt. :/

Visserligen bra träningsväder, men jag vill ju ha annat som hör semestern till också.    Typ sol, bad, brundbrända ben. Allt man vill göra på sommarn blir lite roligare med fint väder.


Hela förmiddagen höll jag mig inomhus dessutom för att ordna med en massa saker som jag inte hunnit med när jag jobbat. Ja ja, bättre lycka imorgon då...

Av Malin de Besche - 17 juli 2012 01:15

Har ni koll på vad Badwater Ultramarathon är?

Det är ett lopp mellan Death Vally till Mt Whitney som är inne på sitt 36:e år. De tävlande skall alltså färdas till fots 135 miles, dvs ca 21,73 svenska mil i en värme på upp till ca 55 grader! Helt galet! Men fascinerande...

Loppet arrangeras varje år den här tiden och pågår just nu.

Min mil som jag jobbar med känns plötsligt väldigt kort!

Av Malin de Besche - 16 juli 2012 19:25

Man får konstant höra att allt innehåller dolt socker, att om det står sockerfritt så är det annat ohälsosamt sötningsmedel. För att inte tala om alla dessa E-nummer. Vad är ett E-nummer och är alla ohälsosamma? Varför finns dessa över huvudtaget då?

E-nummer

E-nummer

När en tillsats har testats och godkänts i EU tilldelas det ett identifikationsnummer kallat E-nummer.

Typer av E-nummer

 ¤ Konserveringsmedel

 ¤ antioxidationsmedel

 ¤ Sötningsmedel och smakförstärkare

Vissa är naturliga och ofarliga men några har visat sig ge upphov till hälsoproblem. Ändå är de godkända i EU.

Det är inte helt lätt att veta vad E-numret står för eller om det är ett naturligt och ofarligt ämne, eller om det är ett av de som gett upphov till hälsoproblem.

Och vem har tid att stå i affären att och kolla igenom innehållsförteckningen på samtliga varor? Jag tycker att handligen tar mycket tid redan innan.


¤ Kolla varorna du har hemma och som du brukar köpa så kan du sortera

   -  köpa igen

   -  undvik

¤ Välj KRAV märkt så slipper du de värsta tillsatserna då färgämnen inte är tillåtna i dessa varor.

¤ Skriv en lista på de E-nummer du hittat på "undvik" varorna och andra E-nummer du kollat upp och förvara i plånboken. För att kunna kolla sedan i affären när du ska köpa en ny produkt.

Känner du inte igen hälften av innehållet, strunta i varan.

¤ Se upp för snabba kolhydrater förutom socker:

 - maltodextrin

 - sackaros

 - Högfruktossirap (HFCS)

 - druvsocker

 - fruktos

 - fruktossirap

¤ Ingredienserna anges i fallande storleksordning i näringsdeklarationen

Detta skriver Fitness Magazine om i det senaste numret. För att kolla upp E-nummer kan du gå in på "Äkta vara"s hemsida www.aktavara.org (ironiskt nog blir webbadressen akta vara)   

Av Malin de Besche - 16 juli 2012 17:02

Idag fixade jag lite hemma innan jag drog med mig sonen för att handla mat. Det tog längre tid än jag hoppats på som vanligt, tidsoptimist som jag är. Därför fick det bli bilen till Nynäs där min mormor och morfar bor. Men det går rätt snabbt nu med den nya vägen.

Dessutom fick jag promenaden inne på Maxi, även om det inte är lika trevligt som att gå ute så blir det en hel del traskande där. :)

Det blev en fusklunch på Mc Donalds också. Men valde wrap med grillad kyckling, morötter och apelsin juice. Dressingen i wrapen är tomatsås och yoghurt så den är rätt hälsosam. Nackdelen är att själva brödet inte är fullkorn, men rätt bra för en snabbmatsrestaurang.

kanel gifflar

Hemma hos mormor och morfar bjöds det på kaffe, bullar och cola. Jag nöjde mig med en slät kopp kaffe. Behövde ingen bulle då det inte var så länge sen jag ätit lunch då.




När vi suttit ett tag och pratat om gamla tider, kollat foton och mina planer på husköp så var det dags att ta fram mobiltelefonen för den utlovade sms-kursen.

Min mormor är nästan 80 år, men väldigt snabb på att lära sig. Hon har alltid varit intresserad av att lära sig nya saker. Antar att ingen har tagit sig tid att lära henne hur man sms:ar.

Men vi gick igenon T9 funktionen, hur man gör där man inte har T9, och hur man skickar. Vi gick också igenom hur man kollar man tittar på tidigare inkoma sms, hur man ser vilka sms man skickat samt hur man redigerarsms kontakter.'  

En rejäl grundkurs alltså och det gick allt snabbare ju mer hon provade sig fram. Så nu får vi hoppas att hon börjar skicka ordetligt med sms så att hon minns hur man gör. Så alla familjemedlemmar som läser detta, uppmanar jag att sms:a till mormor.   



Av Malin de Besche - 16 juli 2012 10:00

Känns bra att min motivationssvacka var riktigt kort den här gången när jag förra veckan inte alls var upplags för intervallpasset och avbröt det efter halva.

 

Den här veckan hade jag tänkt mig följande upplägg (efter dagens vilodag):

Pass 1: Hoppa hopprep 15x1min med 30 sekunders vila mellan intervall och sedan springa 7km med en behaglig halvsnabb fart

Pass 2: Distans 10km samma tempo som passet innan. Avsluta med lite styrketräning

Pass 3: Uppvärmning som avslutas med 3-4 stegringslopp och sedan köra intervaller 8x600m med aktiv 2-minuters vila mellan. Nervarvning och stretch

Pass 4: Distans 6km hög intensitet

Av Malin de Besche - 16 juli 2012 08:30

Godmorgon! Idag är det vilodag, alltså ingen träning. Men jag tänker allt ha aktiv vila. I lördags satt jag mest i bilen eftersom att jag hämtade dottern på läger i Norrköping. Och det kändes i musklerna.

Därför tar vi tåget idag när vi ska till min mormor och morfar. Då får man lite pomenad på köpet, till och från tåget.

Vi ska dit och ha SMS-kurs med mormor  


Nu till frukost blir det min hemmagjorda müsli som jag gjorde igår. Receptet är inspirerat från Fitness Magazine, men lite har jag ändrat.

 

Hemmagjord müsli

2 msk rapsolja

1/2 msk flytande honung

1 msk kanel

5 dl havregryn

5 dl rågflingor

1 dl dinkel

1/2 dl krossade linfrön

1/2 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

100 g hasselnötter

100 g mandel

50g valnötter

1,25 dl blandade torkade bär (tranbär, russin mm)

Jag blandade olja, honung och kanel i en liten skål. Ringlade detta över hvre, råg och dinkel som jag blndat i en större skål. Här får man röra om ordentligt då det knappt syns att man har hällt något på. Så blanda väl till du ser att kanelen (det är den du ser på) har blandats ut ordentligt. Lägg detta i en långpanna med bakplåstpapper och rosta i mitten av ungen på 225gr i 10 min. Rör flera gånger under den tiden.

Ta ut och låt kallna. Rosta nötterna i samma temeperatur i ca 6-7min. Blanda samman alla ingredienser och häll i en tätförslutnade burk för förvaring.


Ska bli spännande och se hur detta smakar :)

Av Malin de Besche - 15 juli 2012 21:44

Kvällens långpass kändes bra. Jag körde lugn jogg i 5km för att sedan öka varje km med 10-15 sek/km i 5 km och avslutade med 5km lugn jogg igen. Totalt var jag ute i 1timme och 21 min, det blir ett snitt på 5:24/km för mina 15km. Det var svårt att hålla tillbaka de första 5 men lyckades ganska bra.

När jag sedan skulle öka så var det vissa kilometrar som jag ökade mer än 15 sekunder. Kände mig stark genom hela passet. Mötte faktiskt en hel del människor ute i spåret. Det verkar som att man numer ska le och hälsa på varann i spåret. Så var det alldrig förr. Lite kul faktiskt även om det är svårt att le när man är helt slut.


När jag kom hem stretchade jag. Sen utmanade jag barnen i lite fysövningar. Den som klarade övningarna minst (resultatmässigt) skulle få diska. Vi körde "Jägarstolen" "Plankan" armhävningar, Höftlyft, axellyft med hantlar, biceps med hantlar.

Inte helt otippat åkte dottern på disken.


Sen duscha jag och gjorde ordning fajitas till middag. Mycket gott! :)

När det sedan var dags för min dotter att diska tog jag och sonen en timmes promenad. Sjukt trött övertalade barnen mig att delta i en frågesport. Längtar efter sängen nu. :)

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skapa flashcards