Alla inlägg under juni 2012

Av Malin de Besche - 1 juni 2012 20:29

Det fick bli lite fredagsmys istället. Jag ville verkligen inte ge mig ut i det här vädret. Det är till och med så att hushållsarbetet lockar mer.  

Det behövs verkligen att jag ägnar mig lite åt hushållet. Dessutom har jag inte umgåtts så mycket med mina barn ett tag nu. Så det ska bli mysigt att ta en vilodag idag och bara umgår med mina barn. Började med att paj till middag med lite nyttigare skal och fantastiskt god fyllning och såklart Feta ost som är lite nyttigare än annan ost.

 

Men dagens träning är inte bortprioriterad, bara omplanerad. Hade planerat in en vilodag på söndag, men den får bli idag istället och så blir det hårdkörning i helgen istället. :-) Jag kommer att köra intervallen imorgon bitti när jag lämnat min dotter vid bussen som hon ska åka med för att åka till Eskilstuna djurpark med kyrkan.

Nu tittar vi på Let's Dance och barnen håller på att ordna med popcorn och ta fram läsken nu när det är reklampaus. Jag kommer att ta lite popcorn men det får bli bubbelvatten istället för läsk sen lite vindruvor. Riktigt bra "snacks" om man vill vara riktigt hälsosam. Det är massa antioxidanter i röda vindruvor.Vindruvor  

Antioxidanter är en kemisk struktur som motverkar oxidation och förstör fria radikaler. Maten vi äter och syret vi andas in omvandlas genom ämnesomsättningen till energi, koldioxid, vatten och kväve. Ämnesomsättningen ger giftiga biprodukter som förstör våra celler. Ju mer färgrik mat vi äter desto mer antioxidanter som skyddar våra celler och håller oss friska. :)



Av Malin de Besche - 1 juni 2012 16:17

Ja, lunchstället som har den där buffen som man kan få ihop rätt nyttig mat på är stängt pga att det brunnit. Men jag fick i mig lite lax med dillstuvad potatis i varje fall. Stuvningen kanske inte är den bästa hälsomässigt då de är rätt duktiga på att fetta på maten. Men det var gott i varje fall och jag tror inte att det var så farligt.


Nu är det dags att avsluta för dagen och jag tittar ut genom fönstret. Det ser väldigt blött och väldigt kallt ut. JagRegn måste försöka hitta motivationen till löpträning idag. Den försvinner ganska lätt när det ser ut som det gör ute nu. Jag satte till och med på mig höstjackan i morse för att det var så kallt.     

Tanken är att jag ska köra intevall idag.

Först värma upp med lätt jogg 10-15 minuter

Sedan intevall 30/30 20 upprepningar. Det innbär att jag springer

på max i 30 sekunder, vilar i 30 sekunder och gör detta 20 gånger. Som avslutning ska jag köra lite coreträning.

Core är styrketräning med fokus på mage och rygg. Grundtanken är att bygga upp styrka, stabilitet och balans.

Hoppas, hoppas att jag inte tappar sugen till jag kommer hem, trots vädret.

Nu är det helg!

Av Malin de Besche - 1 juni 2012 07:00

Jag är tokhungrig när jag vaknar. Faktiskt var jag hungrig redan igår innan jag gick och la mig. Jag åt lite solrosfrön och ett stort päron, men skulle ha kunnat äta mycket mer.

Jag åt det där bara för att stilla hungern lite. Jag kan Grötverkligen inte sova om jag är för hungrig. Jag har väldigt svårt att börja dagen utan att äta mat. Nästan varje morgon känns det som att jag inte har ätit på en vecka.

Idag blir det havregrynsgröt med lite hallon. Jag måttar upp en portion i en tallrik och lägger i några frysta hallon och sen tillagar jag gröten i micron. Det blir otroligt gott och man slipper det tillförda sockret som finns i sylten.

Igår var jag och handla. Då köpte jag lite ingredienser för att göra min egna müsli. Jag äter väldigt mycket utav den varan, men jag har inte hunnit blanda till den ännu så jag varvar nu med gröt.

Jag har ingen mat över från middagen så jag måste hitta på något bra till lunch imorgon. Det värsta är att mina kollegor gärna går och käkar "kött o fett" som de brukar uttrycka det. Det rimmar ju inte riktigt med vad jag ska hålla mig till. Men det finns en buffé som man kan välja lite av varje, så att man kan faktiskt få till det ganska nyttigt.

Kollegorna har börjat notera att jag har med mig mellis till jobbet. De tror att jag blivit knäpp, eller i varje fall fanatisk. Men jag fuskar faktiskt lite när jag tycker att det behövs. Fast ambitionen är att enbart hålla mig till hälsosam kost.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skapa flashcards