Alla inlägg under juni 2012

Av Malin de Besche - 12 juni 2012 06:10

Jag tar tillbaka allt hemskt jag sagt om mina barn. De är underbara :)

Idag är det min födelsedag och 5:45 kom de in med frukost på sängen och sjöng för mig. Fick till och med kramar från mina härliga tonåringar.

 

Ja, då blev man 18 igen. Undrar hur jag ska fira det. Vad gjorde jag förra gången?

Jo, jag firade min systers bröllop, så det blev ingen vild natt för mig inte. I födelsedagspresent fick jag ett fallskärmshoppTandemhopp som jag önskat så länge. Det var fantstiskt! Kan mycket väl tänka mig ett hopp till eller två :) Minns att han var ganska    snygg min instruktör som jag fick hoppa tandemhopp med ut i Gryttjom.

Den sommaren sommarjobbade jag på Tyresö bostäder och jag träffade mina barns pappa som jag separerade ifrån drygt 13 år senare.

Vad är bättre den här gången? Jag har mer koll på vem jag är. Jag har en starkare självkänsla, bättre ekonomi och ett fantstiskt jobb. Fast jag har inget fallskärmsavtal än. Kanske blir det till min nästa 18-årsdag. ;-)

Nu ska jag ut och njuta av MIN dag.


Av Malin de Besche - 11 juni 2012 21:01

Är på bloggkurs hos min goa vän Ulrika. Jag har letat mig blodig efter hur man lägger upp en bild i presentationen. Det visade sig att jag var smått blind (dock har jag fått intygat om att jag har utmärkt syn).

Men allt är inte helt självklart. Jag ska pumpa henne med frågor så jag kan det här sen.

Ni lär ju se om det sker några förbättringar på bloggen. Annars får jag väl gå en fortsättningskurs.

Vi passar på att kolla på lite bilder från förr. Det har visat sig att det endast är barnen som blivit äldre medan vi fortfarande är lika unga. Fast snyggare förstås :)

 

Det bästa med att det är sommaruppehåll på basketen är att man har tid att umgås med vännerna. :)

Av Malin de Besche - 11 juni 2012 18:19

Jag funderar allvarligt på att lägga in en motion till Reinfeldt och co om att avskaffa tonåren. Och se till att tolvåringar inkluderades i detta spann av ungdomar. De kan bli elva och sen nästa gång de fyller år så är de plötsligt 20. Som kompensation så kan man stanna längre i 20-årsåldern. Det tycker jag låter som en bra deal.

Tonåringar är allmänt förvirrade, trötta, sura och obstinata. (Och trot att de kan komma hem vilken tid de än känner för)

När jag kommer hem är inte disken fixad som jag blivit lovad, utan tänkbara kandidaten för den uppgiften sitter och spelar TV-spel.

Dottern har fått för sig att hon ska sova över hos mormor och vägrar ta ett nej till svar. Till saken hör att mormor ska jobba kvällsskift, så det är ju väldigt praktiskt att mormor inte är hemma, men man har en kompis som är villig att hålla henne sällskap.

Allt detta tjafs kan man vara utan. Och visst tillslut gör de ju som man säger (med lite tur) men det ska ju tjafsas så in i bomben först.

Nä Reinfeldt det är dags att slå ett slag för folkhälsan.

 

Av Malin de Besche - 10 juni 2012 20:02

Sitter hemma i soffan och precis avslutat middagen till matchen Spanien-Italien. Min son har blivit fotbollstokig så numer får jag se mer fotboll än Sveriges landskamper och såklart Hammarby. Haft en paus sen 4 år tillbaka när jag separerade från barnens pappa.

Jag har tagit det väldigt lungt hela dagen idag. Vid tretiden på eftermiddagen åkte jag iväg till min lagkamrat som Massage   jobbar som massör. Sedan kom min coach dit för att få praktisera sin utbildning på mig. En helkroppsmassage! Han fick göra den hemma hos henne eftersom att han inte har egen massagebänk än.

Så skönt, det var inte långt ifrån att jag somnade.

Jag hade faktiskt inga känningar i kroppen efter loppet, men när man tränar mycket så kan det var skönt att få en genomkörare av kroppen med jämna mellanrum.


Efter massagen åkte jag vidare och handlade mat på stormarknaden. Är inte helt klar med matplaneringen än, men kände att det var lika bra att passa på att handla när jag ändå var i närheten. Lyckades ändå komma upp i över 2000:- så jag har ju i varje fall mat hemma för att kunna göra några måltider. Köpte även Strepsils och hoppas att det ska hjälpa mot min onda hals.

Eftersom att klockan drog iväg fick det bli mat från Thaiboden idag. Kycklingspett i Jordnötssås med ris. Orkade inte fudnera så mycket på hur näringsriktig maten är.


Nu ska jag färga håret och sedan ska jag fortsätta med matplaneringen, så får vi se om jag behöver kompletteringshandla något under veckan.

Av Malin de Besche - 10 juni 2012 11:32

Det blev en ganska sen kväll eftersom att jag var inne i stan och hämtade lillebror och hans sambo från den 30-årsfest de varit på. Vaknade upp med en hals som var sämre än igår. Skit också!

Gick upp och gurglade saltvatten som jag läste om när jag googlade på #hälsokurer mot halsont. Det smakar inte alls godis, men sägs vara bra.

Sedan gjorde jag ordning en smoothie till frukost. Jag boostade den med lite nyttigheter från #hälsokostaffären som jag köte igår innan jag åkte till min vän i Tyresö.Supersmoothie

#Spirulina och #cocosolja och 300kr fattigare. Det är inte billigt med hälsokost.

I min #smoothie så hade jag i:  

Färska jordbubbar ca 10st

Fysta hallon 1/2 dl

Fyst blandad melon

1 klyfta honungsmelon

1 1/2 del naturell yoghurt

1 tsk spirulina

1 msk cocosolja

1/2 dl mineralvatten smaksatt med äpple (blandas i på slutet)


Ser kanske inte ut som den godaste smoothien, men den var jättegod. Min son tyckte som att brödet såg mögligt ut när mantagit en tugga efter att ha druckit.

Det är spirulinan som gjorde den färgen men smakade ingenting. Dock luktar den lite fiskmat om man luktar ner i burken.

Halsen känns en aning bättre. Om det beror på mina hälsokurer eller att det är värre dirket på morgonen när man vaknar låter jag vara osagt.

Kanske inte blir blir någon löparrunda idag pga halsen, men jag kommer nog ta mig en liten promenad för att ändå hålla igång musklerna. Aktiv vila. :-)

Av Malin de Besche - 9 juni 2012 22:01

Neeeeeej, inte halsont! Jag förstår inte varför jag får alla dessa förkylningar hela tiden. Vad gör jag för fel. Det blir ju bara en massa avbrott i träningen. Jag hoppas verkligen att det är något som går över till imorgon, att jag lyckas "sova bort" det.

Jag började känna av halsen när jag åkte ifrån min vän som nu väntar sitt andra barn som ska bli en liten kille. När jag och min dotter åkte dit fick vi oss en liten promenad i solskenet för att min väns dotter skulle somna i vagnen. Vi gick en liten runda men undvek en backe för att hennes kondis inte skulle klara av att gå upp för den igen.   

Ha ha det får bli ett projekt när hon har klämt ut den lille, att peppa henne att bättra på hennes kondis :)

Backe

Hon blev lite nervös när jag sa att jag har blivit noga med vad jag äter och frågade om det var ok att äta köttfärsbiffar med klyftpotatis och tsatziki. Hon andades ut när jag sa att det var ok. Det behöver inte vara så Köttfärsbiffar med kluftpotatis och tsatzikikomplicerat att äta hälsosamt.    Enkelhelt är A och O för att man ska klara av att hålla kosten i längden.










Det kändes bra att äntligen få sitta och prata lite med henne. Det var så länge sen. Efter middagen kände jag mig lite sträv i halsen. Som nu har blivit värre.

Då var vi tvugna att rusa vidare då min dotter skulle på kalas med övernattning. Tiden hade bara flygit iväg. Det hade varit kul att få några timmar till. Men plikten kallade.

När jag lämnat henne på kalaset åkte jag vidare till min mamma där min son var och hjälpte till med att vara barnvakt till sina kusiner. Min brorsson bara älskar min son. Det är hans idol.

Och jag fick chans att gosa lite med min brorsdotter som somnade i mina armar. Så mysigt.

Min bror och hans sambo är på 30-års fest så jag fick ta en liten promenad med hunden när jag kom hem. (Vi bor ganska nära varann). Väl hemma i soffan fixade min underbara son en kopp te åt mig.

Han är så go ibland trots tonår med svängigt humör. Han tycker nog om att ta hand om din mamma ändå så längeTe med honung   det inte innefattar disk och städning. Hoppas att det hjälper mot min onda hals.

Jag vägrar låta detta hålla mig tillbaka och göra ett break i min träning mot 45 minuters gränsen.

There ain't nothing gonna break my stride, Nothing's gonna hold me back

Av Malin de Besche - 9 juni 2012 11:16

Efter ett tävlingslopp är det bra att ta en violdag. Men jag känner inte i kroppen att jag behöver det. Däremot min fot som jag trampade snett med säger att det är en bra idé.

Jag blev inte direkt svullen men kände igår i fotlederna att något hade hänt. Det kändes liksom svullet innuti utan att det syntes utanpå. Idag känns det mycket bättre men tar det lungt från träningen idag också. Däremot kommer jag att påbörja mina "Rehabövningar". Det är bland det tråkigaste som finns men jag vet att det är nödvändigt.

Jag har sådan disciplin när det kommer till kosten och träningen men när det kommer till rehab behöver jag verkligen anstränga mig för att hålla igång.

Jag brukar vara jätteduktig första veckan, men sen så fort det känns lite bättre så rinner det ut i sanden. Den här gången så var det ju inte så illa så kanske det inte gör så mycket denna gång.

Det är konstigt egentligen, då det är inte mycket som ska göras, det är inte jobbigt och det tar inte lång tid. Man kan tom göra det framför TV (även om jag inte har mycket till TV-tid).

Öningarna består av:

Tåhävningar på ett trappsteg eller liknanade höjd.

  

Stå på foten som ska tränas och göra stora rörelser från höften med det andra benet i cirklar.

    

Högt knä - vrid ut - sträck fot bakåt


 

Knäböj på balansplatta


Sen är det bra att köra cirkelrörelse med foten bara sittandes, både medsols och motsols.

Mer än så här behövs egentligen inte om man bara utför dem.

Nu kommer jag att kunna komma igång med löpningen redan imorgon eftersom att det var sådan liten skada. Kanske att jag kommer att klara av att köra dessa övningar lite längre om jag lägger in det i slutet av varje löparpass. Stå balansplattan ska jag försöka få in varje dag, men övningarna räcker om jag kör efter löparpassen.

Men idag vila (endast lite rehabövningar) och träffa en kompis jag inte sett på länge. Undrar om magen växt något. :)

Av Malin de Besche - 8 juni 2012 12:35

Nu har jag äntligen kunna kolla resultatet från Blodomloppet. Jag sprang på 47:45 och kom på 52 plats utav totalt 729 i klassen kvinnor 10km.

 

Jag hade inte räknat med att komma under mina 45minuter detta lopp, så det var rätt bra. Banan var flack med ett fåtal inte jättelånga backar. Så hade jag varit ensam i banan hade det inte varit omöjligt att komma i närheten av 45 i varje fall. Och det gör ju det hela lite roligare när man märker att det blir bättre.

Har lite känningar i höger fot idag efter att jag trampade snett vid 6,5km. Jag har lite svårt att förstå varför de la in ett skogsparti med stenar och rötter samt alla de trånga passagerna när det är totalt 13 000 löpare som springer. Det är som gjort för att folk ska skada varann.

Nu blir det vila i 2 dagar så får vi se hur foten mår då.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards