Alla inlägg under juni 2012

Av Malin de Besche - 26 juni 2012 10:04

Vaknade idag av att det stor en gäng hantverkare och ville komma in oh jobba som min son släppte in. Nu är det värre röra hemma än vanligt.

Nu när vi har ätit frukost ska vi samla ihop våra grejer och åkta till mamma. Jag ska ta med mina löparkläder så att jag kommer igång med träningen igen på allvar. Det har varit alldeles för långt upphåll nu.

Jag körde ju ett lungt pass för några dagar sen för att jaga ur förkylningen ur kroppen. Och i förrgår tog jag en ganska lugn löparrunda ut på Åland. Denna gång tänkte jag ta en tur i spåret borta vid mamma. Denna gång tänkte jag tuffa till det lite grann och köra lite tuffare 6km. Börjar med hopprep i 15min som uppvärmning.

När vi sedan har käkat lunh ska vi åka till Siba i Kungens Kurva och lämna in min kamera och hämta ut min sons dator som varit på lagning.

ANNONS
Av Malin de Besche - 25 juni 2012 23:39

Igår hade vi julgransplundring med dans runt granen och korvgrillning. Fiskdammen hann vi inte med pga fotbolls EM och idag var det för dåligt väder för att få till det. Sedan hade vi vår obligatoriska femkamp. Denna gång var det min dotter som stod för planeringen. Den gren som alla från början dissade och tyckte inte var en jättebra idé var den som väckte flest tävlingsmänniskor och ALLA ville vara bäst. Det var att springa på några utvalda stenar på tid.

Men först var vi tvugna att jaga iväg en liten gäst som smygit sig fram.

 

Vi var så inne i tävlingen allihop så vi tänkte tyvärr inte på att ta bilder på alltihop. Men detta var vårt femkamp:

Gren 1 - Dart: Det gällde att få ihop flest poäng

Gren 2 - Springa på stenar: Det gällde att springa på snabbast tid och man var tvungen att trampa på ALLA stenar, annars tidstillägg.

Gren 3 - Basket: Samla så mycket poäng på 5 skott. 1, 2 eller 3poängsskott

Gren 4 - Basketgolf: Sätta bollen i tunnor längs en bana på minst antal kast.

Gren 5 - Jättefrisbee: Få iväg en jätte frisbee (ca 60-70cm i diameter) så långt som möjligt.


Jag och barnen skulle ha stannat på Åland ett par dagar till. Men det dåliga vädret och prognosen för närmsta dagarna gjorde att hemmet lockade mer. Lever man så primitivt som vi gör på Åland, krävs det nästa fint väder för att det ska vara kul att vara där.

Det är ganska bra för mig att komma hem också så att jag kan ta upp träningen och kosten på allvar igen. Trots fullt schema har jag hunnit läsa lite i min bok om mental träning. Har fått lite idéer för min löparträning men även för mig som coach och till min egna basketträning när säsongen statar i höst.

När jag kollade brevlådan hade jag även fått nytt nummer av Fitness magazine. Ännu mer inspiration till min träning och jakten på 45 minuters gränsen!!!   

ANNONS
Av Malin de Besche - 24 juni 2012 16:32

När det var dags att sätta fast granen i backen stod våra "karlakarlar" och log när jag kom med förslag hur vi skulle sätta fast granen för att den skulle stå stadigt. Sedan sa de: Ja men då kan du ta skruvdragaren och fixa det då. Fortfarande med stora leendet. Ja visst svarade jag och började skruva. Att jag över huvud taget fick röra den var för att de hoppades på att få sig ett skratt. Skrivdragaren krångla och det var ju självklart att det var mitt sätt att hantera den och inte att batteriet var slut. När de båda provade då kunde man konstatera att batteriet behövde laddas.

När den fått laddas ett tag sattes granen fast enlgit mitt förslag.

 

Då det sedan var dags att klä granen och det får man göra ifred som tjej. Suck! Att man har den förlegade synen i min egna familj.

Sedan firade vi jul som vi brukar med glögg, julklappsspel (med tillhörande heta känslor) och tomte.

Dagen/julen gick och det blev Nyår till kvällen. Som vi friade med nyårsupé, raketer, bubbel och thaiballonger (eller vad de nu kallas).

     

Skillnaden mot normalt nyår förutom klimatet var att vi tog en paus för fotbolls EM. Imponerade tydligen med att veta vad en offside är och hur lång en fotbollsmatch är. Krävs tydligen inte mycket av mig för att imponera på herrarna.

Det är riktigt mysigt när hela himlen lyses upp av raketer och dessa ballonger, även om det är mitt i juni.

Har ju sett detta många gånger, framför allt när jag var i Thailand, men har aldrig släppt upp några sådana ballonger själv tidigare.

 

Natten löpte vidare och idag ska vi ha julgransplundring.

Men innan den så har vi käkat brunch (inte helt enligt min kosthållning), men hoppas att jag har jämnat ut lite genom den löparrunda jag tog på ca 5,5-6km. Lungt men fick ändå upp lite flås. Ganska mycket backar här. Väl tillbaka efter löparrundan var jag tvungen att tvätta av mig i havet då vi inte har sådana faciliteter som dusch. (Eller toa för den delen. Här går vi på utedass).

Jag hoppas att vädret vi har idag håller i sig så att vi kan övergå till att fira semester sen. Men först dansa ut julen. :)

Av Malin de Besche - 23 juni 2012 12:45

Ja här på Åland är sommaren riktigt kort. Från midsommarfirande igår som gick över till kräftskiva blev ganska snabbt HALLOWEEN.

 

Och självklart hade vi utstyrsel till det. Men det var av lite snällare slag. Läskigare än så här blev det inte.

 

Lite Rock'n roll blev det innan kvällen närmade sig slut.

 


Morgonen efter hade bytt årstid igen och det var dags för Julafton och tomten mötte mig i morgonrock.

 

Efter julfrukosten med tomtegröt så var det dags att ge sig ut och såga ner en gran.

 

Självklart har vi markägarens tillstånd. :)

 

Efter att vi fått hem granen är det dags att pynta den och bara vänta på att tomten kommer med alla klappar. Om vi nu har varit tillräckligt snälla.    


Av Malin de Besche - 22 juni 2012 19:01

Midsommarfirandet fortsatte. Kan säga att kosthållningen går åt helv-te. Men har fortfarande rester kvar på förkylningen som inte helt vill ge sig. Det blir att till att ta ett krafttag när firandet är över. Har faktiskt löparkläder med mig till denna fantastiska ö.

 

   

Plötsligt svängde midsommarfirandet till något helt annat. Femkampen inföll inte som förväntat. Istället hade vi...... KRÄFTSKIVA.

 

Här sitter hela gänget (utom jag som tar kort) med våra hemmagjorda kräfthattar. Nu har det verkligen snurrat runt i huvet på mamma. ;-)

 

Min påhittiga mamma  


 

Hmmm undrar vilken högtid som kommer härnäst. :D


Av Malin de Besche - 22 juni 2012 15:02

Trafiken rullade på bra igår när jag åkte upp till Kapellskär för att åka med Viking över till Åland. Mamma var orolig att jag skulle komma sent och ringde ett par gånger och ville för varje gång att jag skulle åka lite tidigare. Men som sagt var det ingen fara. Det som däremot var lite orolig för var bensintanken. Det var en kvarts tank när jag startade min första resa med min nya bil. :)

Väl på Åland svängde jag in på en mack, men automaten ville inte acceptera mitt kort. Fick åka vidare till nästa mack, den accepterade kortet men sa att jag angav fel kod, vilket jag var helt 100 på att jag inte gjorde. Som tur var så hade jag 20 Euro sedan jag var i Frankrike i april. Men det kom ingen bensin ur pumpen. Jag jagade runt och provade flera pumpar. Efter ca 2-3 minuter hörde jag att automaten började pipa. Det hade varit någon fördröjning så att jag inte kunde välja pump. Tack och lov så löste det sig till slut.

När jag äntligen närmade mig huset spred sig lättnaden. Det är så fint här.

 

Efter att jag packat ur bilen och fått in allt i kyl och frys kunde man ge det hela en liten stunds njutning. Detta kort är taget från huset.

 

Sedan började den cirkus det brukar vara när vi alla kommer hit. Vi började duka upp för........................

PÅSK! Vi målade ägg, hade äggkrockning (som jag vann) och käkade sill.

 

 

Min mamma har en hel del påhitt för sig. Frågan är om hon tänkt att vi ska fira hela årets alla högtider under den här helgen.

Idag är det ivarje fall midsommar och det firar vi traditionellt med sill, nubbe och midsommarstång. Snart kommer dansen igång. :)

 

Här går min dotter och brorsson för att plocka blommor till midsommarstången.


 

Vi var tvungna att fråga bonnmoran om vi fick plocka lite av hennes hav av blommor.


 

Se så mycket blommor det blev :)


 

Det här blev resultatet. Lillebror sätter upp lite stag så att den inte ska blåsa omkull så att vi tryggt kan dansa runt den. Först lite femkamp och sen dans.

Det hela kommer att avslutas med en grillning och säkert lite dans på dansbanan.


Hur firar du midsommar?

Av Malin de Besche - 21 juni 2012 12:30

Nu har jag köpt den nya bilen! Ägarbytet är klart och försäkringen fixad. Härligt med en lite nyare och fraförallt större bil. Efter all stress är det skönt att äntligen vara på väg. Hoppas att de klarar sig utan mig på jobbet en vecka nu :)

Jag kommer nog inte kunna slappna av förrän jag verkligen sitter på båten. Eftersom att jag har en mor med resfeber så måste hon ringa fyrtioelva gånger(sedan igår)och kolla om allt verkligen kommer att gå vägen utan hennes inblandning. Hon ringde tom mitt i natten för att "stämma av".

Världens snällaste och goaste, men guuu så stressad man blir av henne.Väl på båten så ska vi mumsa på en hälsosallad och då kommmer jag äntligen kunna njuta av ledigheten (hoppas jag)

Matvete, broccoli, vitlök, blandad grönsallad, räkor och avocado samt olivolja. MUMS! 

Av Malin de Besche - 21 juni 2012 08:36

Jag hade en kille i laget jag coacha för ett par år sen hade fått en fix idé om att han inte bara skulle skaffa sig ett sexpack på magen utan tom ett åttapack. Därför gjorde han alltid extra av alla magövningar.Min coach sa att han skulle skaffa sig ett sexpack till sommarn (om han lyckats vet jag inte). För att hinna före honom ritade jag ett sexpack på min mage med en ögonbrynspenna. Det gillades när jag lyfte på tröjan för att visa. :)  

Många är i jakt på det där sexpacket utan att egentligen veta hur de ska få det.Absolut så måste du träna dina magmuskler så att det finns några. Men det som gör att de syns är om du lyckas få ner underhudsfettet. Det spelar ingen roll hur många sit ups du gör så kommer inte magrutorna att visa sig, om du inte får ner fettprocenten.Det ligger där som ett litete täcke över dina fina välformade magrutor.Så när folk säger att det är hårt inunder så är det inte så fel. Och med den kunskapen får man allt sätta skrattet i halsgropen när man hånar dessa som påstår sig vara hårda under hudlagret.Man kan inte punktförbränna, därför måste du se till att träna hela kroppen och bränna fett helt enkelt. Magen tränar du även i väldigt många andra övningar då magen ofta är stödmuskler. Men sluta inte träna magen, det är ett bra stöd för hela kroppen vad du än ska göra. Starka magmuskler är av godo.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se